Tastatura Minuum – tastatura virtuală revoluţionară

20.03.2013
Tastatura Minuum - tastatura virtuală revoluţionară

Tastarea pe un ecran tactil încă mai este o problemă pentru unii utilizatori. Sunt persoane care nu vor să folosească un smartphone actual deoarece nu se pot dezobişnui de tastatura fizică. Există mai multe soluţii pentru tastaturile virtuale de pe smartphone-uri şi tablete, însă ele seamănă destul de mult şi ocupă mult spaţiu pe ecran. Minuum Keyboard Project vrea să aducă o schimbare radicală în acest domeniu. Mai multe detalii puteţi afla urmărind clipul de mai jos.

Tastatura Minuum are la bază tastatura QWERTY standard. Tastele nu mai sunt însă dispuse pe rânduri şi coloane, ci într-un singur şir. Literele tastaturi QWERTY sunt luate pe coloane verticale şi dispuse în ordienea QAZ WSX EDC etc. Primul avantaj al tastaturii Minuum este acela că eliberează foarte mult spaţiu pe ecran. Un alt avantaj este acela că poate fi uşor redimensionată. Ea va fi eficientă chiar şi pe un ecran cu diagonală mică, orientat în modul portret. De fapt, ea poate fi implementată în multe alte dispozitive, pe suporturi tactile de diferite dimensiuni.

Tastatura Minuum ocupă foarte puţin spaţiu pe ecran

Minuum depinde destul de mult de hardware-ul pe care este rulată aplicaţia sau sistemul de operare ce-o suportă. Ea se bazează aproape exclusiv pe predicţie, în condiţiile în care utilizatorul nu mai trebuie să fie foarte atent unde pune degetul. Butoanele virtuale sunt emulate, dar ele au mai mult un rol orientativ. Tastatura Minuum poate fi implementată pe un dispozitiv cu senzori de mişcare, cum ar fi un ceas, un inel sau o brăţară.

Din punct de vedere al dezvoltării, tastatura este momentan în stadiul de prototip pentru iOS şi Android. Dezvoltatorul preconizează că o tastatura în format Beta va fi disponibilă pentru Android în Q1 2014. În aceeaşi perioadă va putea fi testată şi o aplicaţie demo pentru iOS. Minuum Keyboard este un proiect promovat pe site-ul Indiegogo.com, iar cei interesaţi pot contribui la dezvoltarea lui.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News