SuperSpeed USB, standardul ce promite viteză de 10 Gb/s şi putere de 100W prin cablul USB

13.04.2013
SuperSpeed USB, standardul ce promite viteză de 10 Gb/s şi putere de 100W prin cablul USB

USB Implementers Forum (USB-IF), grupul responsabil cu dezvoltarea tehnologiilor de comunicaţie pentru dispozitive cu interfaţă USB, a detaliat specificaţiile SuperSpeed USB, create pentru a răspunde cerinţelor noii generaţii de dispozitive cu alimentare USB în privinţa vitezelor de transfer şi puterea furnizată pentru alimentarea cu energie.

SuperSpeed USB, standardul ce promite viteză de 10 Gb/s şi curent de 100W prin cablul USB

Specificaţiile SuperSpeed USB ţintesc dublarea lăţimii de bandă oferită de conexiunile USB 3.0 la 10 Gb/s şi creşterea limitei superioare a puterii furnizate printr-un singur cablu USB la 100W, suficient cât să acopere cerinţele de alimentare pentru vasta majoritate a dispozitivelor USB.

Noul set de specificaţii SuperSpeed USB va fi definitivat până la finalul lunii iunie, urmând ca primele chipset-uri compatibile şi controllere pentru dispozitive să fie disponibile producătorilor hardware în următoarele 9 luni.

Potrivit lui Jeff Ravencraf, preşedintele grupului USB-IF, progresul standardului SuperSpeed USB nu se va opri aici, existând planuri pentru dublarea vitezelor de transfer la 20 Gb/s, suficient pentru a egala performanţele următoarei revizii a interfeţei Thunderbolt, dezvoltată şi susţinută de Intel.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult