Umeox X5 a devenit cel mai subţire smartphone din lume

Umeox X5 a devenit cel mai subţire smartphone din lume

Pe o piaţa extrem de dură precum cea a telefoanelor mobile, este destul de greu pentru o companie mică să se facă remarcată sub avalanşa produselor şi reclamelor liderilor. Unul dintre trucurile destul de des folosite este realizarea unei carcase cât mai subţiri, dar şi aici concurenţa pare dificilă: la doar o săptămână după ce Huawei a lansat cel mai subţire smartphone din lume, o companie chineză ridică ştacheta.

Nu este prima dată când auzim de Umeox X5, zvonurile despre carcasa extrem de subţire a acestuia apărând de la sfârşitul lunii mai. Ceea ce era atunci doar un zvon, a fost confirmat oficial: dacă Ascend P6 oferă o carcasă cu o grosime de 6,18 milimetri, Umeox X5 l-a detronat prin utilizarea unei carcase extrem de subţiri de 5,6 milimetri.

Compania chineză nu a oferit detalii prea bogate despre acest model, anunţând doar că acesta va oferi un ecran cu o diagonală de 5,3”, dar cu rezoluţie şi panou necunoscute, un procesor dual-core şi două camere foto cu senzori de 8, respectiv 3 MP. Umeox X5 este inferior modelului Huawei din punct de vedere al specificaţiilor însă, în topul carcaselor subţiri, acesta este nou lider.

Conform unei surse chineze, terminalul îşi va face apariţia şi în Europa, acesta urmând să fie disponibil în Franţa începând cu această vară. În caz că acest lucru se va adeveri, Umeox va urma exemplul Oppo, care încearcă să pătrundă pe teritoriul european chiar dacă nu are un nume celebru şi nici resurse financiare mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News