Umeox X5, cel mai subţire smartphone din lume vine din China

Umeox X5, cel mai subţire smartphone din lume vine din China

Ce poate fi mai bun pentru promovarea unei companii anonimă pe plan internaţional decât doborârea unui record. În cazul de faţă, la cursa pentru “cel mai subţire smartphone din lume” va participa mai întâi Huawei, ce va lansa în în scurt timp modelul Ascend P6. Recordul are toate şansele să fie însă doborât tot de un producător chinez, care va lansa un model smartphone şi mai subţire.

Umeox X5, cel mai subţire smartphone din lume vine din China

Cu o grosime de 5.6mm, Umeox X5 va fi cu 0.58mm mai subţire decât modelul Ascend P6 de la Huawei, care potrivit ultimelor zvonuri va avea o grosime de 6.18mm.

Umeox X5 - carcasă de 5.6mm grosime

Din păcate setul complet de specificaţii nu este cunoscut, astfel că o comparaţie echitabilă între modelul Umeox X5 şi competitorul Ascend P6 oferit de Huawei nu este posibilă în acest moment. Practic, despre Umeox X5 ştim doar că are dimensiuni 118x60x5.6mm şi va fi livrat cu versiunea Android 4.2.

Umeox X5 - vedere din spate

În timp ce competiţia dusă între producători pentru lansarea de modele smartphone din ce în ce mai subţiri are unele avantaje şi pentru consumatori, care pot cumpăra telefoane mai uşor de strecurat în buzunar, rămâne de văzut până unde se poate merge cu această subţiere a carcasei înainte ca integritatea structurală şi autonomia acumulatorului să pună probleme serioase pentru utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult