Surface smartwatch – ceasul de mână cu Windows 8

Surface smartwatch - ceasul de mână cu Windows 8

Echipa din spatele proiectului Microsoft Surface pregăteşte lansarea unui smartwatch cu Windows 8. Surface smartwatch este bazat pe un design original inspirat de produsele din gama Xbox şi rulează o versiune modificată a sistemului de operare Microsoft, adaptată pentru cerinţele gadgetului menit să fie purtat la mână.

Surface smartwatch (concept de design)

Potrivit informaţiilor obţinute prin căi neoficiale, accesoriul Surface smartwatch suportă integrare cu numeroase dispozitive bazate pe Windows: PC-uri desktop şi laptop, tablete şi smartphone cu Windows Phone.

Gadgetul cu ecran touch de 1.5 inch va putea fi personalizat alegând dintr-o selecţie de curele disponibile în variante de culoare galbenă, roşu, albastru, negru şi cenuşiu. Corpul dispozitivului ar urma să fie realizat dintr-un material ceramic cu proprietăţi deosebite (Aluminium oxynitride), mai rezistent decât sticla şi transparent.

Chiar dacă incompletă, lista posibilelor specificaţii menţionează prezenţa a 6GB memorie internă şi modul LTE pentru conexiuni 4G de internet mobil. Însă ţinând cont de consumul specific de energie al conexiunilor 4G, prezenţa acestei dotări la un gadget cu dimensiunile unui ceas de mână pare improbabilă. O posibilă soluţie pentru problema consumului prea mare de energie ar putea fi simplificarea modalităţii de încărcare a bateriei, spre exemplu adăugând un sistem de alimentare wireless care să nu necesite folosirea unui cablu special.

Momentan fără dată de lansare exactă, Microsoft Surface smartwatch se adaugă unei colecţii interesante de accesorii smartwatch aşteptate de la producători cu prestigiu – printre care se numără Intel, Apple şi Dell.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult