Microsoft pregăteşte Surface RT 2. Cu ce noutăţi se prezintă noua tabletă?

20.06.2013
Microsoft pregăteşte Surface RT 2. Cu ce noutăţi se prezintă noua tabletă?

Potrivit ultimelor zvonuri, Microsoft pregăteşte lansarea unei a doua generaţii de tablete Surface RT, realizate folosind chipsetul Qualcomm Snapdragon 800 şi livrate cu sistemul de operare Windows 8.1.

Microsoft pregăteşte Surface RT 2 şi o nouă generaţie de tablete Surface Pro

Alegerea Microsoft pentru folosirea noului chipset prezintă câteva avantaje pentru tableta Surface RT 2, cum ar fi adăugarea suportului pentru sesiuni de internet mobil prin conexiune LTE, dar şi performanţe superioare împreună cu sistemul Windows RT 8.1. Pe partea de software, noua tabletă Microsoft vine cu mai multe îmbunătăţiri la nivel de interfaţă, o versiune actualizată de Internet Explorer şi clientul email Outlook.

Totuşi, chipsetul Snapdragon 800 ar putea să nu fie singura opţiune pentru tabletele Surface 2, existând zvonuri care anunţă şi posibilitatea unei tablete cu chipset Nvidia. Din păcate detaliile exacte privind specificaţiile hardware nu sunt cunoscute încă, dar ne putem aştepta la configuraţii cu ecran de 10.1 inch şi două camere foto, respectiv opţiuni pentru 32GB şi 64GB spaţiu de stocare.

Calendarul de lansări va conţine probabil şi o nouă generaţie de tablete Surface Pro, echipate cu procesoare Intel din noua familie Haswell şi livrate cu ediţia x86 a sistemului Windows 8.1. Microsoft a refuzat însă orice comentarii legate subiectul noilor tablete Surface RT şi Surface Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult