Panasonic a anunţat DMC-GX7, o cameră foto mirrorless Micro Four Thirds cu senzor de 16 MP

01.08.2013
Panasonic a anunţat DMC-GX7, o cameră foto mirrorless Micro Four Thirds cu senzor de 16 MP

Panasonic şi-a îmbogăţit oferta de camere foto destinate utilizatorilor cu pretenţii mai ridicate cu Lumix DMC-GX7, o cameră foto mirrorless cu senzor Micro Four Thirds de 16 MP si o carcasă cu design retro.

Cel mai nou membru al familiei de camere mirrorless de la Panasonic oferă o carcasă fabricată din aliaj de magneziu, aceasta fiind mai mică şi mai uşoară decât cea a modelelor anterioare. Faţă de vechiul senzor folosit de modelul GX1, noul senzor de 16 MP promite îmbunătăţiri de circa 10 procente pentru saturaţia  culorilor, luminozitate şi nivel de detalii, precum şi un spor de 25 de procente pentru raportul dintre semnal şi zgomot, ceea ce ar trebui să se concretizeze prin imagini mai puţin zgomotoase.

O noutate este şi apariţia sistemului de stabilizare pe senzor, faţă de anteriorul  Mega OIS implementat în obiective, ceea ce este o veste bună pentru cei care aveau deja obiective cu montură Four Third fără stabilizare. Sistemul de focalizare a fost şi el îmbunătăţit, acesta folosind un sistem de transmisie între senzor şi obiectiv care are o eşantionare de 240 de cadre pe secundă.

Noul Lumix DMC-GX7 oferă timpi de expunere care merg până la 1/8000 secunde, sensibilitate maximă ISO 25600 şi captură în rafală cu focalizarea automată activată de 4,3 cadre pe secundă, care poate ajunge prin comutarea la obturatorul electronic la 40 de cadre pe secundă.  Filmarea video nu putea lipsi, DMC-GX7 oferind captură AVCHD la rezoluţie Full HD şi 60 de cadre pe secundă.

Camera oferă şi un stativ rabatabil în plan vertical pentru Live View Finder, acesta având un ecran cu o frumoasă rezoluţie de 2,76 milioane pixeli, aspect 16:9 şi o interesantă funcţie numită Eye Senzor, care porneşte focalizarea automată din momentul în care utilizatorul priveşte în el. Restul dotărilor includ o interfaţă wireless 802.11 b/g/n şi NFC.

Panasonic Lumix DNC-GX7 va ajunge pe piaţă în luna noiembrie, preţul urmând să fie de 1000 de dolari pentru body şi 1100 pentru pachetul cu obiectiv 14-42, cu aceasta ocazie urmând să fie lansat şi un obiectiv cu distanţă focală şi 42,5 mm şi diafragma F/1.2, cel mai rapid obiectiv de la Panasonic.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News