SOL Laptop – portabilul pentru drumeţii, cu baterie solară inclusă

06.08.2013
SOL Laptop - portabilul pentru drumeţii, cu baterie solară inclusă

Botezat SOL Laptop, portabilul este un accesoriu ideal pentru amatori de drumeţii în locaţii izolate, unde sistemele de alimentare cu energie electrică sunt greu de găsit sau lipsesc cu desăvârşire.

SOL Laptop - portabilul pentru drumeţii, cu baterie solară inclusă

Laptopul livrat cu sistemul Ubuntul Linux este realizat în jurul unei platforme cu procesor Intel ale cărei specificaţii nu au fost dezvăluite în întregime de producător. Aflăm totuşi că ne putem baza pe un ecran cu rezoluţie HD, acces la internat prin reţele WiFi şi chiar un modul opţional pentru conexiuni de internet mobil prin satelit. Însă ea mai atractivă dintre facilităţile sale este posibilitatea încărcării acumulatorului din dotare folosind nimic altceva decât lumina solară. Pentru asta avem la dispoziţie un panou solar pliat de spatele ecranului, care odată extins permite alimentarea laptopului folosind energie solară. Potrivit companiei producătoare, o expunere la soare de numai 2 ore este suficientă pentru obţinerea unei autonomii de aproximativ 10 ore.

SOL Laptop - panoul solar este ataşat de spatele ecranului

Pentru început, SOL Laptop este disponibil doar aventurierilor din Ghana, însă va fi putea fi achiziţionat şi din alte regiuni ale lumii contra unui preţ orientativ de 300 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult