iOS 7 şi suitele Apple iLife şi iWork au fost actualizate

23.10.2013
iOS 7 şi suitele Apple iLife şi iWork au fost actualizate

Aterizarea noii versiuni a sistemului de operare iOS nu a decurs chiar lin, versiunea 7 fiind penalizată de performanţe scăzute, buguri şi ceva probleme de stabilitate. Deşi aşteptam o actualizare majoră împreună cu noile tablete iPad, compania a lansat doar o actualizare minoră, însă aceasta încearcă să rezolve deja cele mai deranjante probleme.

iOS 7.0.3 aduce o listă de îmbunătăţiri destul de consistentă. Mai întâi de toate, animaţiile şi efectele grafice abundente pot fi acum substanţial reduse, Apple oferind prin validarea opţiunii Reduce Motion nu doar blocarea efectului de paralaxă, ca până acum, dar şi înlocuirea animaţiilor de maximizare şi minimizare a programelor cu un efect cu o durata mult mai scurtă. Chiar şi cei care nu doresc să renunţe la aceste artificii grafice vor constata o îmbunătăţire a performanţelor animaţiilor sau ecranului de multitasking, în special în cazul tabletelor.

Lista problemelor reparate include repornirile cauzate de integrarea iCloud cu aplicaţiile din suita iWork, problemele cu trimiterea mesajelor prin iMessage, ajustarea comportamentului noului giroscop din iPhone 5S şi alte probleme mai puţin vizibile.

iOS 7.0.3 aduce şi două noutăţi. Sistemul de operare pentru terminale mobile include acum iCloud Keychain şi se integrează şi cu noul sistem de operare desktop OS X 10.9, permiţând astfel sincronizarea parolelor sau a altor date personale. Browser-ul Safari integrează şi un generator de parole, care completează securitatea oferită de iCloud Keychain.

Apple a anunţat deja că aplicaţiile din cadrul suitelor iWork si iLife, adică Pages, Number, Keynote, iPhone, iMovie şi Garage Band vor fi gratuite pentru noii utilizatori de terminal Apple, iar compania a anunţat aseară actualizarea acestora pe ambele platforme iOS şi OS X, utilizatorii celei din urmă primindu-le şi ei gratuit odată cu achiziţia unui sistem nou.

Versiunile actualizare ale acestor şase aplicaţii aduc o integrare mai bună cu iCloud şi iWork for iCloud, sunt aplicaţii native pe 64 de biţi şi au primit interfeţe grafice noi, care să se armonizeze cu schimbările survenite în iOS şi OS X.

Suita de aplicaţii de birou iWork a primit un format nou de fişier comun, opţiuni de colaborare în timp real prin intermediul iCloud, opţiuni de partajarea mai rapidă a documentelor şi opţiuni noi de formatare în Pages, grafice interactive în Number sau efecte noi în Keynote. Suita iLife se laudă cu un iPhone cu efecte şi instrumnete noi sau slideshow-uri, iMovie oferă Picture in Picture şi controlul vitezei filmelor iar Garage Band oferă mai multe piste audio şi opţiuni de achiziţie a unor eşantioane muzicale noi.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News