Primele detalii despre următoarea versiune de Windows, cu nume de cod ‘Threshold’

Primele detalii despre următoarea versiune de Windows, cu nume de cod 'Threshold'

Chiar dacă oficial Microsoft nu are nimic nou de anunţat pe acest subiect, surse apropiate companiei vorbesc despre existenţa unui proiect pentru apropierea platformelor Windows, Windows Phone şi sistemul rezervat consolei Xbox, încât utilizatorii să fie întâmpinaţi cu o interfaţă familiară şi facilităţi similare pe orice dispozitiv aleg să folosească.

Interfaţă şi facilităţi asemănătoare pentru toate dispozitivele cu sistem de operare Microsoft

Din dezvăluirile făcute de celebra  Mary Jo Foley, citând un email primit din partea CEO-ului Terry Myerson pentru divizia sisteme de operare, aflăm că următoarea actualizare majoră pregătită familiei Windows poartă numele Threshold. Aparent, proiectul include actualizări atât pentru platformele Windows şi Windows Phone, dar şi consola xBox One.

Din puţinele informaţii cunoscute până acum aflăm că sistemele de operare aduse sub noul proiect Threshold vor avea la dispoziţie un magazin de aplicaţii unificat, dar şi uneltele necesare dezvoltatorilor pentru crearea de aplicaţii care să ruleze pe toate cele trei platforme. În caz ideal, această abordare ar trebui să asigure un număr suficient de aplicaţii pentru toate platformele Microsoft, inclusiv cele mai puţin populare.

În timp ce oficialii Microsoft nu confirmă, dar nici nu infirmă existenţa noului proiect, estimările făcute de aceeaşi Mary Jo Foley înaintează ca posibil interval de lansare primăvara anului 2015.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult