Compatibilitatea cu iOS 7 devine obligatorie pentru aplicaţiile din App Store începând cu februarie 2014

18.12.2013
Compatibilitatea cu iOS 7 devine obligatorie pentru aplicaţiile din App Store începând cu februarie 2014

Apple a lansat în această toamnă cea de-a şaptea versiune a platformei iOS, iar aceasta a adus, pe lângă interfaţa complet refăcută, şi o arhitectură software pe 64 de biţi, opţiuni noi şi interfeţe software pentru dezvoltare îmbunătăţite. Platforma a debutat cu o serie de probleme, însă Apple a rezolvat deja unele dintre ele, iar actualizarea 7.1, care se află momentan în stadiul Beta 2, oferă îmbunătăţiri vizibile. Îndreptându-se către o lansare a actualizării 7.1 undeva către sfârşitul lunii viitoare, Apple încearcă să se asigure că aplicaţiile software din App Store nu vor mai crea nici ele probleme.

Compania a anunţat dezvoltatorii software că, începând cu data de 1 februarie 2014, nu va mai aproba decât aplicaţiile software noi sau actualizările aplicaţiilor deja existente care vor fi compilate în mediul de dezvoltare Xcode 5 şi care sunt optimizate pentru iOS 7. Noua versiune a platformei mobile Apple a adus şi o serie de modificări invizibile importante, produsele neactualizate neprofitând, în cel mai bun caz, de acestea, iar în cel mai rău caz, aşa cum s-a convins şi Apple pe propria-i piele, existând şanse pentru apariţia unor incompatibilităţi.

Cu această ocazie, compania a direcţionat utilizatorii şi către documentaţia iOS Human Interface Guidelines, care a fost actualizată cu ghiduri pentru proiectarea interfeţelor software în concordanţă cu noul mediu grafic din iOS 7.

În ciuda problemelor cu care a debutat şi care încă nu au dispărut, iOS 7 rulează deja pe 76% din totalul terminalelor Apple, iar compania vrea să se asigure că rezolvarea problemelor din grădina proprie nu va fi subminată de aplicaţiile vechi. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News