Google Now şi-a făcut apariţia în cadrul versiunii Alpha a browser-ului Chrome

Google Now şi-a făcut apariţia în cadrul versiunii Alpha a browser-ului Chrome

O componentă a aplicaţiei Google Search pentru Android şi iOS, Google Now a fost lansat odată cu versiunea 4.1 a platformei Android în vara anului 2012 şi a devenit în timp un asistent digital apreciat. Nu este de mirare că zvonurile apariţiei acestui serviciu şi în cadrul Chrome au apărut în scurt timp, însă Google Now abia acum şi-a făcut apariţia în cadrul versiuni alpha a browser-ului.

Google şi-a pregătit deja terenul prin introducerea opţiunilor de control cu ajutorul vocii în cadrul popularului browser Chrome, Google Now fiind următorul pas logic. Cuprinzând cel mai proaspăt cod software, dar fiind şi cea mai instabilă versiune a produsului, versiunea de Chrome disponibilă în canalul de dezvoltare Canary a primit integrare cu asistentul digital Google Now, acesta folosind sistemul de notificări al browser-ului pentru afişare.

Utilizatorii curioşi pot vedea noua opţiune la lucru prin activarea parametrului intern chrome://flags/#enable-google-now din Omnibar şi schimbarea valorii acestuia pe Enabled. În acest moment, Google Now din versiunea 34 Alpha a browser-ului afişează informaţii despre vreme, sport, trafic şi evenimentele din agendă, acestea fiind sincronizate cu terminalele mobile pe care este activat Google Now şi folosind localizarea geografică a acestora.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News