iPhone 6 ar putea avea cameră foto cu stabilizare optică, dar numai în varianta cu ecran de 5.5”

08.09.2014
iPhone 6 ar putea avea cameră foto cu stabilizare optică, dar numai în varianta cu ecran de 5.5”

Potrivit zvonurilor susţinute cu o imagine arătând ceea ce pare a fi un modul pentru cameră foto, iPhone 6 va avea funcţia de stabilizare optică pe lista specificaţiilor. Din păcate nu toţi utilizatorii de telefoane iPhone 6 se vor putea bucura de camera foto mai performantă.

iPhone 6 ar putea avea cameră foto cu stabilizare optică, dar numai în varianta cu ecran de 5.5”

Deşi mai subţire decât componenta similar folosită pentru vechiul telefon iPhone 5S, noul modul pentru cameră foto este per ansamblu mai voluminos şi cu grup de lentile mai proeminent. Diferenţa de înălţime ar rezulta de pe urma introducerii funcţiei de stabilizare optică. Mai precis, senzorul pentru imagine aflat la interior este mobil, vibraţiile induse la utilizarea normală a telefonului fiind contracarate cu ajutorul unor servomotoare miniaturale.

modulul foto pentru iPhone 6, semnificativ mai înalt decât cel pentru iPhone 5S

Potrivit sursei citate, noul modulul pentru camera foto este prea mare pentru a încăpea în carcasa subţire variantei iPhone 6 cu ecran de 4.6”. Din păcate asta nu este singura dotare absentă, varianta iPhone 6 de 5.5” urmând să primească scut din sticlă cu strat de safir pentru protecţia ecranului, un procesor mai rapid şi mai mult spaţiu de stocare, Apple dorind ca astfel să crească interesul acordat modelului iPhone mai costisitor.

Mai multe detalii vom afla în cursul zilei de mâine, 9 septembrie, de la evenimentul oficial de prezentare dedicat noii game de produse Apple.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult