Office 16 pentru Windows şi OS X va fi lansat în 2015, utilizatorii Mac primesc acum un Outlook nou

03.11.2014
Office 16 pentru Windows şi OS X va fi lansat în 2015, utilizatorii Mac primesc acum un Outlook nou

Acum doi ani, Microsoft a împachetat serviciul său business Office 365 într-un ambalaj creat după cerinţele utilizatorilor obişnuiţi, l-a completat ulterior cu alte extra-servicii, l-a lansat pe tabletele iPad şi l-a făcut suficient de popular pentru a satisface pretenţiile unei companii care se orientează către cloud şi platforme mobile. Nu toţi utilizatorii nucleului de bază Microsoft Office au fost însă pe deplin mulţumiţi, în special cei care folosesc OS X, însă Microsoft a anunţat că ambele versiuni de Office 16 vor fi gata de lansare în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Dacă utilizatorii Windows beneficiază în acest moment de versiunea Office 2013, care a devenit un produs complet finisat la începutul anului trecut, utilizatorii OS X care au optat pentru abonamentele Office 365 trebuie să se mulţumească cu vechea versiune Office for Mac 2011. Lansată acum patru ani, aceasta este bazată pe nucleul vechii versiune Office 2010 pentru Windows şi nu oferă multe dintre avantajele de care utilizatorii Windows se bucură acum.

Microsoft a confirma că versiunile pentru Windows şi OS X ale viitoarei suite Office 16 vor fi lansate în cea de-a doua parte a anului viitor, compania urmând să şteargă astfel handicapul tehnologie al actualei versiuni Office pentru sisteme Apple. Ca un semn de bună credinţă, compania a lansat o versiune actualizată a aplicaţiei de email Outlook for Mac, aceasta fiind disponibilă în acest moment doar pentru abonaţii Office 365.

Noua aplicaţie Outlook pentru OS X oferă Push Mail, o interfaţă actualizată, suport pentru căutarea în directoarele arhivate online Exchange, sincronizarea categoriilor pentru sortare între clienţii Windows, OS X şi online şi performanţe mai bune.

Până la lansarea viitoarelor suite Office 16 pentru Windows şi OS X, compania Microsoft este aşteptată să completeze golurile de pe platformele Android sau Windows 8 şi să ofere şi aici o suită completă de aplicaţii de birou creată pentru mediul tactil similară celei oferite pe tabletele Apple iPad. Zvonurile afirmă că versiunea Android ar putea vedea lumina zilei undeva în cursul acestei luni, în timp ce Microsoft a promis acum ceva vreme că versiunea Windows 8/RT va fi gata până la finalul acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News