Lansarea Android 5.0 întârziată de probleme cu WiFi-ul

06.11.2014
Lansarea Android 5.0 întârziată de probleme cu WiFi-ul

Android 5.0 Lollipop trebuia să se lanseze în mod oficial luni, 3 noiembrie, pe dispozitivele Nexus, însă până în prezent doar imaginile oficiale pentru Nexus 9 şi Nexus Player au fost publicate. Dispozitivele mai vechi, precum Nexus 4, 5, 7 şi 10 încă nu au o variantă finală disponibilă, ceea ce sugerează că ar putea exista probleme cu noul sistem de operare Gooogle.

Conform paginii de raportare a problemelor din Android, a fost descoperit un bug care afectează durata de viaţă a bateriei încă din Developer Preview. Aparent modulul WiFi pare să fie vinovatul, întrucât se trezeşte la intervale foarte dese pentr a căuta noi reţele atunci când este pornit şi nu este folosit.

În acest moment, pe pagina dedicată smartphone-ului Nexus 5, acest bug nu apare ca rezolvat. Echipa Android Engineering este conştientă de existenţa problemei şi a declarat că lucrează pentru a o repara. Deşi Google nu a confirmat în mod oficial că aceasta ar putea fi responsabilă pentru întârzierea update-ului software pentru dispozitivele Nexus, o astfel de situaţie ar putea fi un motiv destul de bun pentru amânare.

Având în vedere problemele sistemului de operare iOS 8 prezente în momentul lansării, cu siguranţă Google doreşte ca Lollipop să aibă parte de un debut fără evenimente neplăcute.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult