Noua aplicaţie Maps pentru Windows 10, disponibilă pentru testare în versiune preview

20.04.2015
Noua aplicaţie Maps pentru Windows 10, disponibilă pentru testare în versiune preview

Inlcusă în pachetul standard de aplicaţii pentru Windows 10, noua aplicaţie Maps este disponibilă pentru testare în versiune Preview, adresată utilizatorilor înrolaţi în programul Windows Insiders.

Potrivit Microsoft, aplicaţia dezvoltată în versiuni pentru PC şi dispozitive mobile include numeroase inovaţii şi este proiectată pentru a oferi o experienţă consistentă pe toate dispozitivele cu sistem de operare Windows. Accesând simultan informaţiile furnizate de motorul Bing Search şi serviciul HERE , aplicaţia Maps oferă funcţie de căutare localizată, hărţi suprapuse cu imagini prin satelit şi suport pentru navigare asistată vocal.

Noua aplicaţie Maps pentru Windows 10, disponibilă pentru testare în versiune preview

Interfaţa optimizată pentru ecrane touch permite rotirea, înclinarea şi zoom-ul în hartă cu ajutorul degetelor, iar la atingerea obiectivelor etichetate pe hartă sunt furnizate informaţii detaliate despre acesta. Butonul ‘Show my Location’ ne permite să centrăm harta pe locaţia în care ne aflăm, iar cu butonul ‘Map views’ comutăm harta în modul de vizualizare cu imagini din satelit.

Susţinută de motorul Bing, funcţia de căutare ne permite să descoperim restaurante şi hoteluri aflate în apropriere, obiective turistice şi alte informaţii relevante pentru zona în care ne aflăm, complet cu impresii lăsate de alţi utilizatori.

Implementată cu ajutorul serviciului HERE Maps, funcţia de navigare turn-by-turn oferă sugestii automate pentru alegerea celor mai bune rute, selectate în funcţie de condiţiile de trafic şi tipul de drum preferat (ex., evitând drumurile cu taxă).

Parte din viitoarea colecţie de aplicaţii pentru Windows 10, Maps dispune de o interfaţă scalabilă, concepută pentru a oferi o experienţă similară pe toate dispozitivele cu platformă Windows, respectiv funcţie de sincronizare a setărilor şi lista căutărilor recente. Spre exemplu, utilizatorii vor putea căuta destinaţii stând în faţa PC-ului şi naviga apoi folosind telefonul mobil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult