Microsoft adaugă funcţie de captură slow-motion pentru anumite telefoane Lumia

06.11.2015
Microsoft adaugă funcţie de captură slow-motion pentru anumite telefoane Lumia

Aplicaţia Windows Camera de pe dispozitivele cu sistem Windows 10 Mobile este actualizată în aceste zile la o nouă versiune, cu suport pentru captură video slow-motion. Funcţia nu va fi însă disponibilă decât pe anumite modele de telefoane Lumia.

Pentru început, funcţia de filmare cu încetinitorul va fi disponibilă doar pe telefoane Lumia 930 şi Lumia 1520, respectiv terminale din seria Icon. Utilizatorii acestor dispozitive vor putea filma cu 120 cadre pe secundă la rezoluţia 720p activând simbolul ˝ţestoasă„ afişat în partea de sus a ecranului.

Clipurile astfel obţinute vor putea fi urmărite şi editate folosind aplicaţia Photos, bifând mai întâi opţiunea „Edit slow motion”, spre exemplu pentru a alege redarea porţiunilor mai puţin interesante la viteză normală.

Microsoft adaugă funcţie de captură slow-motion pentru anumite telefoane Lumia

Pentru a putea testa noul mod de captură video, posesorii dispozitivelor compatibile trebuie să aibă instalată cel puţin versiunea Windows 10 Mobile Insider preview a platformei Microsoft. Momentan, nu sunt disponibile informaţii privind includerea funcţiei de captură slow-motion şi pe alte modele Lumia, însă putem aştepta ca aceasta să fie prezentă şi pe noile terminale Lumia 950 şi 950 XL, pregătite pentru livrare începând cu luna decembrie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult