Samsung W2016: un Galaxy S6 cu clapetă

17.11.2015
Samsung W2016: un Galaxy S6 cu clapetă

Se pare că în Asia există o adevărată cerere pentru telefoane în format clamshell, întrucât Samsung plănuieşte să lanseze un nou astfel de model în această regiune. În ultimii ani atât Samsung, cât şi LG au lansat astfel de modele în Coreea de Sud şi China, cu specificaţii chiar interesante. Un astfel de smartphone este SM-W2016, care pare să fie o versiune cu clapetă a flagship-ului actual, modelul Galaxy S6.

Imaginile cu noul W2016 provin de la comisia TENAA din China, care aprobă dispozitivele pentru comercializare pe teritoriul ţării, şi prezintă un design inspirat de liniile smartphone-urilor Samsung din prezent. Spatele dispozitivului este realizat din sticlă curbată şi aduce aminte foarte mult de Galaxy S6 şi Galaxy Note 5. Camera şi blitz-ul par a fi extrase direct de pe modelele flagship ale producătorului corean, iar pe partea exterioară avem de a face cu un display protejat tot cu sticlă curbată. Restul telefonului însă pare să fi călătorit în timp din 2003. Cel puţin când vorbim de aparenţele telefonului când este deschis.

La interior, Samsung a integrat hardware actual şi chiar neaşteptat de puternic. Vorbim despre un chipset Exynos 7420 pe 64 de biţi, 3 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare, cameră frontală de 5 megapixeli şi celebra cameră foto principală ISOCELL de 16 megapixeli. Ambele display-uri AMOLED dispun de diagonală de 3,9” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli). Toate acestea vor fi integrate într-o carcasă realizată din sticlă, dispozitivul cântărind 204 grame.

Este foarte posibil ca acest dispozitiv să rămână exclusiv pieţei asiatice, însă întotdeauna există metode de a comanda din România pentru cei care care şi-l doresc. Preţul nu este însă confirmat momentan, iar specificaţiile sugerează că acesta nu va fi tocmai mic. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult