Lollipop VS KitKat – cum arată peisajul Android la final de an 2015

09.12.2015
Lollipop VS KitKat - cum arată peisajul Android la final de an 2015

Google a actualizat clasamentul privind repartizarea dispozitivelor în funcţie de versiunea Android instalată, conturând apropierea schimbului de generaţii între dispozitivele cu  Android KitKat şi produsele noul lansate, echipate cu versiunea 5.0 sau 5.1 de Android Lollipop.

Surprinzător, o parte dintre telefoanele mobile lansate în anul 2010 cu versiunea Android 2.2 sunt folosite şi în ziua de astăzi, versiunea Froyo a platformei Android fiind prezentă pe aproximativ 0.2% dintre dispozitive, fără semne că ar dispărea în curând.

Repartizarea dispozitivelor în funcţie de versiunea Android instalată - decembrie 2015

Altfel stau lucrurile pentru dispozitivele mai noi, echipate cu versiunea Android 2.3 şi până la Android 4.4, a căror prezenţă a scăzut simţitor în clasament.

Chiar dacă nu este cea mai recentă, ediţia Android Lollipop încă este livrată pe majoritatea dispozitivelor cu Android prezente în magazine, creşterea de 3,9% fiind împărţită între versiunea 5.0 şi 5.1, cea din urmă fiind livrată ca actualizare şi pe dispozitivele lansate iniţial cu versiunea 5.0.

Momentan, disponibilă pentru un număr restrâns de dispozitive compatibile, versiunea Android 6.0 (Marshmallow) este folosită pe numai 0.2% dintre dispozitivele aflate în circulaţie.

Pentru perioada următoare este aşteptat ca Android 4.4, cu o cotă de piaţă estimată la 36.6%, să cedeze locul versiunii Android 5.x (29.5% cotă de piaţă), urmând ca lupta pentru poziţia fruntaşă să fie dusă între versiunile Lollipop şi Marshmallow ale platformei Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult