Xperia E5: un telefon modest de la un producător premium

01.06.2016
Xperia E5: un telefon modest de la un producător premium

Tocmai când credeam că Sony a renunţat la toate celelalte serii de smartphone-uri Xperia în favoarea noilor modele „X”, vine anunţul unui nou telefon low spre mid-range. Este vorba despre Xperia E5, care a ieşit puţin la iveală săptămâna trecută, după care a dispărut din nou fără urmă. Ei bine, acest terminal este cât se poate de real, compania oferind toate detaliile despre acesta în mod oficial.

Xperia E5 pare a fi un telefon de buget, pentru cei care nu au foarte mari pretenţii de la un smartphone cu Android. Acesta vine echipat cu un display de 5” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), chipset MediaTek MTK6735 la 1,3 GHz, 1,5 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern. Dacă aceste caracteristici nu v-au atras atenţia, cu siguranţă nici celelalte componente nu o vor face.

Telefonul este echipat cu un modul pentru carduri microSD de maximum 200 GB, camera foto vine cu senzor de 13 megapixeli cu capabilităţi HDR şi blitz LED, camera frontală face fotografii la rezoluţia de 5 megapixeli, iar acumulatorul de 2.700 mAh ar trebui să ofere două zile de autonomie. Având în vedere hardware-ul inclus şi faptul că Sony se concentrează pe durata de utilizare la o singură încărcare, este foarte posibil ca Xperia E5 să se conformeze listei de specificaţii tehnice.

Preţul este destul de mic, însă ceva mai mare pentru un terminal cu astfel de capabilităţi. Având în vedere însă că este un smartphone Sony, care în general oferă calitate superioară a construcţiei faţă de alte companii de pe piaţă, 200 de euro fără contract nu este un cost exagerat. Telefonu se va lansa în Europa cândva în cursul lunii iunie şi va fi disponibil în variantele de culoaare alb şi negru.,

Citeşte şi Xperia XA Ultra: un smartphone gigant dedicat amatorilor de selfie-uri

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult