OnePlus 2 a primit OxygenOS 3.0.2, prima versiune bazată pe Android Marshmallow

06.06.2016
OnePlus 2 a primit OxygenOS 3.0.2, prima versiune bazată pe Android Marshmallow

OnePlus a promis de mai multe luni actualizarea sistemului OxygenOS la versiunea 3.0.2, prima variantă oficială bazată pe Android Marshmallow. Cei mai nerăbdători au putut face update la o variantă beta a sistemului de operare încă de la începutul acestui an, însă nu foarte mulţi sunt interesaţi de variante de software cu probleme încă nerezolvate. Astfel, după lungi aşteptări, OnePlus oferă actualizarea la Oxygen OS 3.0.2 pentru toţi utilizatorii de OnePlus 2.

Sistemul de operare de la OnePlus este bazat pe varianta 6.0.1 de Android, şi include multe dintre funcţiile native integrate de Google. În primul rând, funcţia Doze, care este folosită pentru a limita consumul de energie, este integrată oficial şi în OxygenOS, alături de îmbunătăţiri ale sistemului de autentificare biometrică prin amprentă.

Restul de îmbunătăţiri sunt dedicate funcţiilor proprietare implementate de OnePlus. Aplicaţia pentru  cameră a primit o interfaţă nouă, cât şi îmbunătăţiri pentru funcţia de focalizare automată. MaxxAudio şi Tuner, aplicaţii dedicate celor care vor să îşi personalizeze experienţa multimedia, au fost eliminate şi înlocuite cu tehnologia Dirac HD Sound, o altă soluţie software care ar trebui să îmbunătăţească calitatea sunetului redat, fără a fi nevoie de configurare minuţioasă. Nu în ultimul rând, interfaţa Shelf UX oferă acum mai multe opţiuni de personalizare, aplicaţiile din tab-ul recents pot fi lipite permanent pentru a nu mai fi închise accidental, iar tastatura a făcut trecerea la versiunea 6.3.3 de Swifkey.

Toţi utilizatorii de OnePlus 2 vor primi acest update în următoarele 48 de ore, sub forma unui pachet OTA (over-the-air). Singurul inconvenient pentru unii dintre utilizatori va fi faptul că autentificarea prin amprentă va şterge amprentele deja înregistrate, pentru a face trecerea la noul standard îmbunătăţit.

Citeşte şi OnePlus 2 primeşte Android Marshmallow sub forma Oxygen OS 3.0 Beta

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult