Xperia XZ şi X Compact lansate la IFA cu o senzori foto de 23 megapixeli

01.09.2016
Xperia XZ şi X Compact lansate la IFA cu o senzori foto de 23 megapixeli
În ciuda faptului că în anii trecuţi Sony a promis că va apela la o nouă strategie prin care să limiteze numărul de terminale lansate în fiecare an, compania japoneză continuă încă să aducă foarte multe modele pe piaţă. După debutul seriei Xperia X la MWC, Sony deja lansează un nou flagship pentru aceasta, numit XZ, cât şi o versiune cu display mic numită X Compact. 
 

 
Xperia XZ înlocuieşte astfel modelul X Performance, oferind hardware de top (deşi cantitatea de RAM este surprinzător de mică) şi o cameră foto nouă, care ar trebui să ofere rezultate excelente în orice condiţii de iluminare. XZ este încă un smartphone cu display de 5,2″, însă cu rezoluţie Full HD şi nu QHD, precum modelele de la HTC, Samsung şi LG. Acesta este echipat cu 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 23, respectiv 13 megapixeli.
 
Componenta foto pare să fie foarte importantă pentru Sony, întrucât a adus pe Xperia XZ un senzor nou, care beneficiază de focalizare laser şi un senzor infraroşu pentru un balans de alb cât mai corect. Camera frontală ar trebui să ofere rezultate mai bune decât concurenţa, Sony lăudând senzorul de 13 megapixeli cu valori ISO de până la 6400. 
 
 
Noul X Compact în schimb se axează mai degrabă pe segmentul mid-range premium. Acesta este doar o versiune mai mică a lui Xperia X, abandonând metalul de pe carcasă pentru material ceramic. Display-ul HD de 4,6″ este similar în performanţă şi dimensiuni cu alte smartphone-uri „Compact” de la Sony, iar senzorul foto de 24 megapixeli de pe XZ se regăseşte şi în varianta mai mică. Chipset-ul Snapdragon 650 ar trebui însă să fie de ajuns pentru un smartphone de aceste dimensiuni, iar cei 3 GB de memorie RAM suficienţi.
 

 

 
Xperia X Compact va ajunge în magazine în luna septembrie, în timp ce Xperia XZ va fi lansat la începutul lunii octombrie.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult