Xperia X Compact şi Xperia XR ar putea debuta la IFA 2016

29.08.2016
Xperia X Compact şi Xperia XR ar putea debuta la IFA 2016

Sony a prezentat la MWC 2016 primele smartphone-uri din gama Xperia X, care au fost echipate cu hardware mid-range şi high-end. Se pare că există câteva „găuri” în oferta companiei, pe care se pare că le va „astupa” la IFA 2016, unde sunt aşteptate două noi modele din această gamă. Este vorba despre Xperia X Compact şi Xpera XR (sau XZ), care vor fi adresate publicului interesat de dispozitive premium, cu specificaţii de top.

Xperia X Compact este probabil cel mai interesant dintre cele două, fiind construit în jurul unui display de 4,6”. Nu este clar ce rezoluţie va afişa, însă dacă tradiţia seriei Xperia Z Compact va fi păstrată, acesta va integra un panou HD (1280 x 720 pixeli). Alte detalii despre acest model disponibile în acest moment sunt chipset-ul Snapdragon 820 şi acumuatorul de 2.700 mAh, cât şi existenţa unei mufe USB Type-C.

Xperia XR în schimb pare să fie modelul F8331, depistat online şi chiar în libertate în mai multe rânduri în lunile trecute. Acesta ar trebui să fie un dispozitiv high-end care să concureze cu Galaxy S7, HTC 10 şi LG G5, fiind bazat pe Snapdragon 820, cu display de 5,2”, 4 GB memorie RAM şi camere foto de 23, respectiv 13 megapixeli.

Informaţiile vin de pe site-ul olandez Techtastic, care susţine că are informaţii despre cele două terminale. Având în vedere că Sony şi-a anunţat prezenţa la IFA 2016 şi că smartphone-urile vor face parte din prezentarea din cadrul evenimentului, ne aşteptăm să vedem dezvăluirea oficială a acestor două terminale imediat ce târgul de la Berlin debutează la sfârşitul acestei săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult