OnePlus 3T vine cu hardware îmbunătăţit, o cameră frontală superioară şi autonomie mai mare

16.11.2016
OnePlus 3T vine cu hardware îmbunătăţit, o cameră frontală superioară şi autonomie mai mare

Mult aşteptatul model upgradat OnePlus 3T a fost anunţat în mod oficial şi pare să fie exact ceea ce afirmau zvonurile de săptămânile trecute. Avem de a face cu un smartphone care păstrează designul modelului OnePlus 3, însă cu hardware adus la zi şi cu un upgrade semnificativ pentru camera frontală şi capacitatea acumulatorului. Desigur preţul este puţin ridicat, acesta compensând pentru costul de producţie crescut.

Noul OnePlus 3T vine cu acelaşi display de 5,5” şi rezoluţie Full HD, însă înlocuieşte „vechiul” Snapdragon 820 de la Qualcomm cu varianta îmbunătăţită 821. Acesta oferă performanţă crescută cu 10% în teste şi ar trebui să fie în teorie mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Acumulatorul creşte de asemenea, de la 3.000 mAh pe OnePlus 3 la 3.400 mAh pe noul 3T, ceea ce va asigura cu siguranţă autonomie mai mare în utilizarea de zi cu zi. Acumulatorul beneficiază şi de o versiune îmbunătăţită a funcţiei Dash Charge, care asigură o zi întreagă de utilizare după doar 30 de minute de încărcare. Memoria RAM rămâne la 6 GB, în timp ce o nouă variantă cu spaţiu de stocare de 128 GB a fost introdusă în ofertă.

Camera foto principală rămâne la un senzor de 16 megapixeli, în timp ce camera frontală primeşte o creştere semnificativă de performanţă. Aceasta renunţă la vechiul senszor de 8 megapixeli în favoarea unuia realizat de Samsung (modelul 3P8SP) cu 16 megapixeli, care vine la pachet cu un obiectiv cu diafragmă f/2.0 şi focalizare prin detecţie de faţă. Software-ul de cameră este de asemenea îmbunătăţit, oferind posibilitatea de captură automată a unei fotografii pe camera frontală atunci când detectează zâmbete pe feţele utilizatorilor.

Nu în ultimul rând, sistemul de operare OxygenOS de pe OnePlus 3T vine într-o versiune nouă, bazată pe Android 7.0. Aceasta este prima versiune software de la OnePlus care este dezvoltată de cele două echipe interne ale companiei în colaborare (HydrogenOS şi OxygenOS) şi urmează să ajungă şi pe modelele OnePlus 3 şi OnePlus 2 înainte de finalul anului 2016.

Preţul pentru OnePlus 3T este de 439 euro pentru modelul standard, cu 64 GB spaţiu de stocare, în timp ce varianta cu 128 GB costă 479 euro. Acestea vin în două culori numite Soft Gold şi Gunmetal şi vor putea fi comandate de pe site-ul oficial al companiei începând cu data de 22 noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult