Samsung ar putea achiziţiona QD Vision, o companie specializată în materiale pentru ecrane cu tehnologie Quantum Dot

22.11.2016
Samsung ar putea achiziţiona QD Vision, o companie specializată în materiale pentru ecrane cu tehnologie Quantum Dot

QD Vision, unul dintre furnizorii de filtre utilizate în producerea ecranelor cu tehnologie Quantum Dot, ar putea trece în portofoliul Samsung Electronics.

Percepută ca indicând o posibilă schimbare a priorităţilor pentru Samsung în direcţia concentrării eforturilor pe dezvoltarea ecranelor Quantum Dot, tranzacţia cu o valoare estimată la 70 milioane dolari s-ar afla acum la stadiul de negocieri, un anunţ oficial urmând să fie făcut săptămâna viitoare.

QD Vision a furnizat în trecut filtre QD pentru gigantul TCL (o companie asiatică specializată în producerea de televizoare LCD, telefoane mobile şi alte echipamente de larg consum) şi a colaborat cu Sony pentru producerea de televizoare echipate cu tehnologie Quantum Dot în anul 2013.

Samsung este însă prima companie care a realizat filtre QD în producţie de masă, tehnologia regăsindu-se deja la gama premium Samsung SUHD TV, cât şi în noi modele de monitoare pentru gaming.

Permiţând obţinerea unei palete de culori mai bogată, sursele de lumină LED echipate cu filtru Quantum Dot îmbunătăţesc simţitor calitatea şi luminozitatea imaginii redată pe ecrane LCD, permiţând inovaţii cum ar fi procesarea culorilor în modul HDR şi adâncime de 10 biţi pentru fiecare canal de culoare.

Astfel, Samsung este atras mai degrabă de inovaţiile realizate de QD Vision în domeniul Quantum Dot, pe care le-ar putea folosi la îmbunătăţirea propriilor metode de fabricaţie. În afară de ecrane LCD, tehnologia Quantum Dot mai are aplicaţii şi în domeniul panourilor solare, respectiv biosenzori.

Cât despre viitorul ecranelor OLED, acestea au locul asigurat în echiparea dispozitivelor mobile, cât şi a dispozitivelor VR.  Ecranele LCD cu tehnologie Quantum Dot au însă avantajul unui consum mai redus de energie decât soluţiile LCD obişnuite, fapt ce ar putea avantaja dispozitivele de mici dimensiuni, care găzduiesc acumulatori cu o capacitate limitată de stocare a energiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult