Zece persoane nevăzătoare îşi vor recăpăta vederea datorită unor ochi bionici

27.12.2016

Zece persoane nevăzătoare din Marea Britanie vor putea vedea din nou după ce vor primi ochi bionici gratuit, datorită unui program pilot al National Health Service (NHS).

Argus II Bionic Eye, dezvoltat de compania Second Sight, îi ajută pe oamenii care şi-au pierdut vederea din cauza bolii retinitis pigmentosa, care distruge retina, să vadă din nou.

Pacienţilor li se vor implanta retine artificiale, care „traduc” pentru creier, prin intermediul unor electrozi, imagini primite de la o cameră de mici dimensiuni montată pe ochelari speciali.

Cei zece nevăzători vor primi ochii bionici în 2017, apoi vor fi monitorizaţi timp de un an pentru a vedea cum se descurcă cu noua tehnologie şi cât de fiabilă este aceasta.

Testele anterioare au fost unele de succes. Prima operaţie de acest fel a fost realizată în februarie 2013 la King Khaled Eye Specialist Hospital (KKESH) din Arabia Saudită. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult