Specificaţiile Galaxy S8, modificate peste noapte în speranţa evitării unui posibil scandal

08.05.2017
Specificaţiile Galaxy S8, modificate peste noapte în speranţa evitării unui posibil scandal

După ce a ieşit la iveală faptul că Huawei a schimbat tipul de memorie internă folosită cu vârful de gamă P10 fără să informeze viitorii cumpărători, Samsung a operat o modificare discretă în lista specificaţiilor pentru seria de telefoane Galaxy S8.

Folosită în pliantele de promovare pentru evidenţia atuurile noilor telefoane Galaxy S8, memoria internă ultra-rapidă bazată pe formatul UFS 2.1 nu mai este menţionată explicit în lista oficială cu specificaţii.

În realitate, tipul de memorie instalată este schimbat de la un lot de produse la altul, Samsung alegând între formatul UFS 2.1 şi versiunea mai lentă UFS 2.0 fără o informare clară a cumpărătorilor.

Cât despre diferenţele exprimate în termeni de performanţă, loturile de telefoane Galaxy S8 echipate cu memorie UFS 2.1 ating viteze de până la 800MB/s la citirea datelor, comparat cu aproximativ 500MB/s la dispozitivele care folosesc chip-uri UFS 2.0.

Departe de a clarifica acest aspect, lista de specificaţii Galaxy S8 modificată precizează doar cantitatea de memorie NAND instalată, nu şi tipul acesteia.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult