UMIDIGI C NOTE 2 – smartphone cu dotări generoase la un preţ de buget [REVIEW]

01.09.2017
UMIDIGI C NOTE 2 - smartphone cu dotări generoase la un preţ de buget [REVIEW]
Prezentare

UMIDIGI este unul dintre producătorii asiatici cu o ofertă smartphone bine definită la gama entry-level şi mid-range, produsele oferite având un raport performanţă/preţ foarte competitiv.

Prezentare

Disponibil la preţul de 150 dolari în oferta magazinelor asiatice, UMIDIGI C NOTE 2 se remarcă prin acumulatorul său de 4000 mAh, strecurat într-o carcasă de 8.1 mm grosime, cântărind 160 grame. Chiar dacă nu-şi propune să impresioneze cu finisaje luxuriante, C NOTE 2 lasă o impresie plăcută cu designul său minimalist şi practic. Carcasa cu forme rotunjite permite o manevrare comodă, fără probleme de aderenţă. Suprafeţele din policarbonat sunt uşor de curăţat, iar ecranul de 5.5” este protejat sub un scut Gorilla Glass 4 cu margini curbate, rezistent în faţa zgârieturilor superficiale şi prevăzut cu un tratament oleofobic cel puţin acceptabil. Panoul LCD furnizat de Sharp foloseşte tehnologie IPS şi suportă rezoluţia 1080×1920 pixeli, reuşind să convingă prin luminozitate ridicată şi coloritul plăcut.

UMIDIGI C Note 2 rulează din fabrica Android 7.0 Nougat, într-o versiune cu interfaţă şi funcţii uşor modificate, ce poartă numele UMI OS 2.0. Terminalul 4G LTE, beneficiază de conectivitate Wi-Fi si de un senzor de amprente foarte rapid, poziţionat sub ecran.

Dispozitivul oferă o cameră foto principală de 13MP, având la bază un senzor optic livrat de Samsung (model) S5K3L8) şi lentile cu deschidere f/2.2. Reţeta este completată cu o cameră frontală de 5MP, respectiv ieşire pentru căşti de tip jack 3.5 mm la partea de sus.

Chiar dacă nu avem USB Type-C, conectorul microUSB vizibil la partea de jos permite încărcarea acumulatorului de 4000 mAh în mai puţin de trei ore. Complet încărcat, acesta promite aproximativ două zile de autonomie în condiţii de utilizare moderată.

În carcasa de 160 grame, UMIDIGI C Note 2 adăposteşte o configuraţie motorizată de chipsetul MediaTek 6750T, un SoC midrange echipat cu CPU octa-core la 1.5GHz si suport pentru reţele LTE Cat. 6. Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 28nm, acesta nu este cea mai eficientă opţiune în ce priveşte consumul de energie, însă acumulatorul de capacitate mare compensează în mare parte acest aspect.

Dispozitivul este ajutat cu o cantitate generoasă de 4GB memorie RAM, mai mult decât suficient pentru OS-ul folosit şi aplicaţii uzuale de Android. În cantitate de 64 GB, memoria internă poate fi suplimentată cu până la 256GB ataşând un card microSD în locul uneia dintre cele două cartele SIM.

UMIDIGI C Note 2 – specificaţi:

  • Sistem de operare: UMI OS 2.0 (bazat pe Android 7.0, include Google Play)
  • Ecran: LCD 5,5”, 1920 x 1080 pixeli, tehnologie IPS,  Corning Gorilla Class 4, curbură 2.5D
  • Chipset: MediaTek MT6750T
  • CPU: octa-core pe 64 biţi, 1.5GHz, Cortex A53
  • GPU: Mali-T860
  • RAM: 4GB DDR3L
  • Memorie: 64 GB memorie internă + slot microSD (până la 256 GB)
  • Camera foto: 13 MP (senzor Samsung S5K3L8), cu autofocus şi blitz dual LED, filmare 1080p
  • Cameră frontală: 5MP, filmare 1080p
  • Senzori: proximitate, lumină ambientală, orientare
  • Conectivitate: 4G FDD-LTE (Banda 1,3,5,7,8,20), 3G/2G, Bluetooth 4.0, WiFi N
  • Acumulator: 4000 mAh Li-polymer, nedetaşabil
  • Alte dotări: receptor GPS/GLONASS, LED notificări
  • Dimensiuni: 155.8×76.5x8mm
  • Greutate: 160 grame
  • Accesorii incluse: Adaptor AC, cablu USB, ghid instalare, folie protecţie ecran, carasă de protecţie

UMIDIGI C Note 2 este disponibil în versiuni de culoare albastră şi neagră.

Părţi pozitive

Ecran Full HD
CPU octa-core, 4GB RAM şi 64GB memorie internă
Conectivitate 4G
Cameră foto cu performanţe rezonabile
Autonomie bună a bateriei

Părţi negative

Unele dintre aplicaţiile preinstalate nu sunt tocmai utile

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult