Finney: telefonul de 1.000 de dolari dedicat fanilor monedelor virtuale

Finney: telefonul de 1.000 de dolari dedicat fanilor monedelor virtuale

Tehnologia blockchain este din ce în ce mai răspândită, aceasta fiind baza pe care toate monedele virtuale de tipul Bitcoin şi Ethereum funcţionează. Până acum, nu a existat o versiune mobilă a tehnologiei, întrucât telefoanele mobile nu sunt destul de bine securizate pentru a stoca şi facilita tranzacţii cu monede virtuale, însă compania Sirin Labs crede că poate să realizeze un smartphone cu aceste capabilităţi. Acesta se numeşte Finney şi va costa 1.000 de dolari.

După anunţul noului iPhone X, 1.000 de dolari pentru un telefon mobil nu mai pare o idee atât de ieşită din comun. Sirin Labs promite dezvoltarea unui smartphone care va funcţiona pe o reţea blockchain independentă, fără infrastructură stabilă sau centre de minat. Acesta va folosi sistemul de operare proprietar dezvoltat de Sirin, care este realizat special pentru siguranţa portofelelor digitale şi a tranzacţiilor online folosind monede virtuale.

Desigur, Sirin nu va oferi telefonul oricui, ci doar celor care au deja monede virtuale SRN. În cursul lunii octombrie, compania va organiza un crowdsale (strângerea de fonduri pentru finanţarea produsului prin pre-comenzi), iar pentru 1.000 de dolari, cei interesaţi vor primi la lansare un model cu 256 GB spaţiu de stocare şi o cameră foto de 16 megapixeli, alături de software-ul de securitate proprietar. Telefonul va beneficia chiar şi de un buton de securitate fizic, care taie orice fel de acces de la distanţă, în cazul în care securitatea sistemului de operare Sirin este compromisă.

Sirin nu este la prima tentativă de lansare a unui smartphone. În urmă cu ceva vreme, compania a propus dezvoltarea unui smartphone similar numit Solarin, orientat către piaţa de crypto-currency, care urma să coste 14.000 de dolari. Noul Finney vine cu un preţ de 14 ori mai mic şi cu funcţii similare, iar numele pare să fie puţin mai atractiv decât Solarin. Telefonul „moşteneşte” numele lui Hal Finney, creatorul Bitcoin.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult