Google Maps primeşte un nou set de categorii „plutitoare”, care ar trebui să uşureze folosirea aplicaţiei

29.05.2018
Google Maps primeşte un nou set de categorii „plutitoare”, care ar trebui să uşureze folosirea aplicaţiei

Google testează un nou set de butoane pentru aplicaţia Maps, menite să înlesnească afişarea pe hartă a obiectivelor de interes, cum ar fi restaurante, hoteluri sau benzinării.

Momentan, vizibile doar pentru un grup restrâns de utilizatori Google Maps, noile butoane „plutitoare” apar în dreptul butonului „Layers” şi ar trebui să simplifice descoperirea locaţiilor ce ar putea prezenta interes în timpul călătoriilor. În versiunea actuală a aplicaţiei, punctele de interes pot fi descoperite accesând tab-ul Explore. Astfel, este posibil ca schimbarea pregătită să aibă menirea de a ajuta utilizatorii mai puţin experimentaţi, care altfel nu ar ajunge să folosească aplicaţia Google Maps la întregul potenţial.

O altă posibilitate este ca Google să pregătească o versiune reproiectată a tab-ului Explore, care mută o parte din butoane într-o locaţie mai uşor vizibilă.

Anunţate la conferinţa Google I/O de anul acesta, schimbările ar mai putea viza şi includerea unui nou tab „For You” la care să a apelăm pentru a trimite instrucţiuni de orientare prietenilor care folosesc Google Maps, funcţie de căutare pentru restaurante şi mod de navigare AR destinat celor care folosesc accesorii de tip realitate augmentată.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult