SmartDesk este un birou all-in-one „high-tech” de 4.000 de dolari

26.06.2018
SmartDesk este un birou all-in-one „high-tech” de 4.000 de dolari

Companiile de tehnologie tot vorbesc despre „biroul viitorului”, plin de tehnologie futuristă, însă în afară de Microsoft care a lansat ecranul inteligent Surface Hub, puţine companii trec la fapte. Compania Cemtrex a trecut însă la fapte şi a lansat un nou birou complet echipat numit SmartDesk, care vine sub forma unei unităţi all-in-one. Acesta integrează tot ce ai nevoie pentru a lucra într-un birou modern: trei monitoare, motoraşe pentru reglarea înălţimii, tasatatură şi trackpad, scanner, căşti wireless şi chiar un încărcător wireless pentru telefon.

SmartDesk este un birou reglabil, realizat pentru a fi folosit atât din poziţia standard, pe scaun, cât şi din picoare pentru cei care preferă acest lucru. Acesta este echipat cu un sistem electronic de reglare, care foloseşte motoraşe integrate în picioarele biroului pentru a ridica sau coborî întregul sistem. Primul lucru care atrage atenţia atunci când vezi SmartDesk în imagini sunt cele trei monitoare, însă.

Acestea sunt trei modele identice cu ecrane Full HD cu diagonală de 24” care beneficiază şi de suprafeţe tactile, oferind o libertate mai mare în utilizare. Acestea sunt echipate chiar şi cu un senzor de mişcare Leap Motion, care foloseşte un sistem proprietar de gesturi pentru interacţiunea chiar şi fără atingere. Sistemul SmartDesk beneficiază de camere foto, una pentru conferinţe de 5 megapixeli şi una de 13 megapixeli care poate fi folosită pentru a scana documentele amplasate pe suprafaţa biroului, scoţând astfel din ecuaţie „bătrâna” imprimată multifuncţională.

Tastatura şi trackpad-ul sunt integrate în birou, asemeni unui laptop, însă nu te poate opri nimeni să ataşezi un mouse separat. În partea din dreapta, sub monitor, există şi un spaţiu dedicat încărcării wireless a unui smartphone, care se luminează în culoarea verde atunci când este în utilizare.

Întrucât SmartDesk este un birou modern, acesta renunţă complet la telefonul fix, acesta fiind de asemenea integrat în corpul biroului prin computer. Astfel, pentru a prelua apeluri, Cemtrex oferă şi căşti wireless care beneficiază de sertarul lor dedicat, care le şi încarcă.

Toate acestea sunt conectate la un sistem PC cu Windows 10, integrat în birou, echipat cu un procesor Core i7 de ultimă generaţie, SSD de 256 GB, HDD de 1 TB, 16 GB memorie RAM, placă video NVIDIA Quadro (la alegere între P620 şi P1000). De asemenea, există două difuzoare stereo. La capitolul conectivitate, biroul oferă un USB 3.1 Type-C, două USB 3.1 Type-A, două USB 2, un jack audio şi un port Ethernet pentru reţea.

Toate acestea vin într-o singură unitate bine închegată, care costă însă o mică avere. La 3.999 dolari, biroul SmartDesk poate părea scump pentru un utilizator normal, însă acesta este un birou orientat către companii. Probabil că preţul scade la comenzi mai mari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult