Noi imagini confirmă lansarea a două telefoane Nokia la MWC: Nokia 9 PureView şi Nokia 8.1 Plus

28.01.2019
Noi imagini confirmă lansarea a două telefoane Nokia la MWC: Nokia 9 PureView şi Nokia 8.1 Plus

HMD Global a anunţat încă de săptămâna trecută faptul că va ţine o conferinţă de prezentare la Mobile World Congress 2019, însă acum ştim şi la ce să ne aşteptăm de la acest eveniment. Două imagini de promovare care par să fi scăpat pe internet înainte de termen prezintă două dintre noile smartphone-urile pe care HMD le va lansa sub brandul Nokia. Vorbim despre un nou „camera phone” performant şi despre un nou smartphone de medie, care se aliniază la noile tendinţe de design ale pieţei.

Pe 24 februarie, HMD Global va prezenta noua sa gamă de dispozitive mobile Nokia, cel mai aşteptat dintre acestea fiind chiar Nokia 9 PureView, primul smartphone de pe piaţă care va fi echipat cu o cameră foto cu cinci senzori pe partea din spate. Una dintre fotografiile care au ajuns pe internet sugerează că acesta va fi „star-ul” prezentării de la Barcelona, sistemul său ciudat de camere fiind vizibil.

Imaginea prezintă doar patru senzori şi un blitz dual-tone, însă imaginile spion care au ajuns pe internet în trecut confirmă faptul că acesta este dispozitivul cu cu cinci camere, în partea din dreapta fiind amplasată încă o cameră şi un fascicul laser pentru focalizare mai precisă. Tot în această imagine mai pot fi observate hashtag-ul „#Coolnewstuff” şi textul „Throwback”. Acesta din urmă sugerează că Nokia 9 PureView va fi o reimaginare a unui brand mai vechi Nokia, cel mai probabil PureView, care a fost cumpărat anul trecut de HMD de la Microsoft.

Cea de-a doua fotografie sugerează că Nokia va lansa cel puţin un dispozitiv cu display perforat. Zvonurile spun că acesta ar putea fi Nokia 8.1 Plus, un model mid-range premium echipat cu hardware „aproape” de top, cu camere performante şi o construcţie din metal şi sticlă. Nu este clar dacă Nokia 9 PureView va avea un display perforat.

Imaginile şi detaliile care au ajuns pe internet despre produsele Nokia de la HMD dezvăluiau prezenţa unui jack de căşti inclusiv pe modelul de top Nokia 9, logo-ul Android One şi posibilitatea integrării unor funcţii avansate precum încărcare wireless şi un senzor de amprentă în display. Din păcate, noul flagship HMD Global nu va integra şi un procesor din gama nouă, fiind programat să apară pe piaţă echipat cu Snapdragon 845 de la Qualcomm, modelul de anul trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult