Galaxy A90 ar putea include o cameră foto retractabilă şi rotativă pe direcţia faţă-spate

28.02.2019
Galaxy A90 ar putea include o cameră foto retractabilă şi rotativă pe direcţia faţă-spate

În general, producătorii smartphone rezervă cel mai bun hardware pentru camera foto aflată pe spatele telefonului, lăsând pentru camera frontală compromisul unui senzor de imagine mai puţin performant şi optică mai slabă. Nu şi Galaxy A90, un smartphone care dă camerei foto principale rol multifuncţional, eliminând cu totul nevoia pentru o a doua cameră foto la partea din faţă.

Pornind de la conceptul de cameră foto retractabilă demonstrat cu produse ca Vivo NEX S şi OPPO Find X, Samsung ar fi dezvoltat mecanismul acţionat electric pentru a permite rotirea camerei foto pe direcţia faţă-spate. Ideea este nu doar de a elimina nevoia pentru o cameră frontală dedicată, ci şi de a oferi utilizatorilor aceeaşi calitate a imaginii disponibilă pentru fotografiere normală şi în modul selfie.

Rămâne de văzut cum anume au gândit inginerii Samsung noul sistem cu acţionare mecanică. O cameră foto care se extinde din corpul telefonului iar apoi se roteşte pe baza modului de utilizare selectat impune anumite costuri de fabricaţie şi poate pune probleme de fiabilitate la folosirea pe termen lung.

În plus, cei care au folosit deja modele smartphone prevăzute cu cameră foto retractabilă au sesizat deja întârzierea care apare între pornirea aplicaţiei de captură şi acţionarea mecanismului care face vizibilă camera foto. Dublarea acestui mecanism cu încă un motoraş responsabil de întoarcerea camerei foto în direcţia corectă este de natură să crească şi mai mult timpul de aşteptare, frustrând o parte dintre utilizatori.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult