YouTube introduce organizarea pe capitole a clipurilor video

14.04.2020
YouTube introduce organizarea pe capitole a clipurilor video

Mai întâi din aplicația pentru Android, utilizatorii YouTube vor putea sări mai rapid la părțile interesante din clipurile pe care le urmăresc, folosind reperele marcate pe bara de progres.

În general, vizionarea clipurilor YouTube este două feluri: de la un capăt la altul pentru cele care ne plac cu adevărat, sau sărind peste porțiunile neinteresante până ajungem la o secvență care să ne capteze atenția. Însă de acum, vom putea sări exact la momentele interesante folosind capitolele delimitate de autorul clipului respectiv.

De exemplu, cu minim de efort vom putea ignora genericul de introducere cu pornire de la minutul 0:00, sărind direct la prezentarea cu începere de la minutul 0:32, mai ignorăm și prezentarea sponsorizată de la minutul 3.32, ajungând direct la părerile pro și contra exprimate ceva mai târziu, toate astea folosind marcajele lăsate pe bara de progres. Din păcate, nu toți creatorii de conținut se deranjează cu delimitarea capitolelor, iar alții vor lăsa în mod intenționat nemarcate momentele publicitare. Deocamdată, YouTube nu va forța auto-generarea capitolelor pentru clipurile care nu includ aceste marcaje aplicate manual, tolerând autorii care ignoră acest aspect în mod intenționat, spre exemplu, pentru a nu ajuta spectatorii să sară peste momentele publicitare.

Actualizarea aplicației YouTube pentru afișarea capitolelor se face cu minime modificări la nivelul interfeței, timeline-ul apărând suprapus peste bara de progres. Plasarea cursorului peste segmentele delimitate determină afișarea titlului capitolului respectiv, complet cu o miniatură extrasă din clipul video.

Deși este activată mai întâi pentru utilizatorii de Android, este de așteptat ca afișarea capitolelor să fie disponibilă curând pentru toate platformele mobile și interfața desktop a serviciului YouTube.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult