Cum poţi să downloadezi clipuri video de pe YouTube şi Facebook

Autori: Aurelian Mihai, Go4it.ro 23.03.2020
Cum poţi să downloadezi clipuri video de pe YouTube şi Facebook

Vrei sa asculţi muzică de pe YouTube în maşină, dar fără complicaţia unei conexiuni permanente la internet? Iată cum poţi să descarci clipuri video de pe YouTube şi să le pui pe un stick USB pe care doar îl conectezi la media player-ul autoturismului. Soluţia funcţionează la fel de bine şi pentru download download video de pe facebook.

Relativ puţin cunoscută, ClipGrab este o aplicaţie pentru PC care facilitează download de clipuri video de pe YouTube şi Facebook. Actualizată periodic pentru a ţine pasul cu modificările aduse platformelor de socializare amintite, aplicaţia disponibilă gratuit nu implică accesarea vreunui website sau serviciu online pentru download video, ”magia” petrecându-se direct pe PC-ul conectat la internet.

Foarte simplu de folosit şi cu o interfaţă intuitivă, ClipGrab recunoaşte automat link-urile pentru download video imediat ce sunt adăugate în clipboard, un simplu click dat pe mesajul popup apărut pe taskbar la secţiunea System Tray punând automat clipul dorit pe lista de download.

Alternativ, putem introduce manual link-ul clipului YouTube în interfaţa aplicaţiei folosind operaţiuni copy/paste. Odată recunoscut, clipul YouTube ales pentru download poate fi descărcat pe hard disk folosind butonul „Grab this clip”. Aplicaţia oferă posibilitatea descărcării clipului selectat la calitate originală, sau oricare dintre rezoluţiile inferioare puse la dispoziţie de YouTube.

Pentru convertirea videoclipurilor cu muzică la formatul MP3 nu trebuie decât să schimbăm formatul fişierului în „MP3 (audio only), aplicaţia asigurând conversia automată a clipului video la formatul suportat de orice MP3 player.

Pentru descărcarea clipurilor video postate pe Facebook, procedeul este la fel de simplu. Ne asigurăm mai întâi că rulează in web browser clipul pe care vrem să îl punem la download, după care preluăm link-ul acestuia din bara de adrese folosind comanda CTRL-C. Dacă link-ul a fost recunoscut de aplicaţie, putem folosi butonul „Grab this clip” a-l descărca pe hard disk. Ultima etapă este logarea aplicaţiei în propriul cont de Facebook, folosind numele de utilizator şi parola.

Important de ştiut, download-ul de clipuri YouTube sau din paginile personale ale utilizatorilor Facebook contravine regulilor de utilizare impuse de Google, respectiv Facebook. În plus, gestul ar putea fi interpretat drept o încălcare a legii drepturilor de proprietate intelectuală.