OnePlus Z ar putea folosi un procesor Qualcomm

04.05.2020
OnePlus Z ar putea folosi un procesor Qualcomm

OnePlus a prezentat în urmă cu câteva săptămâni noile sale smartphone-uri high-end, cu prețuri similare cu cele ale concurenței din piață. Fanii vechi ai brandului se simt probabil dezamăgiți, având în vedere că promisiunea companiei era să ofere dispozitive de top la prețuri accesibile. Se pare însă că modelul accesibil va veni mai târziu sub forma modelului OnePlus Z, care va oferi multe dintre avantajele seriei OnePlus 8, la un preț mai mic, dar și cu performanță limitată.

Zvonurile vorbeau inițial despre un OnePlus Z echipat cu un chipset MediaTek Dimensity 1000, un cip cu 5G performant al producătorului taiwanez. Se pare însă că OnePlus va continua totuși parteneriatul cu Qualcomm pentru acest model mai ieftin. Și acest model va folosi conectivitate 5G, însă costul de implementare va fi scăzut de faptul că chipset-ul pe care se bazează este dintr-o „familie” mai ieftină.

Se pare că OnePlus a ales până la urmă un chipset Snapdragon 765 de la Qualcomm în locul soluției MediaTek. Chiar dacă acesta este teoretic mai puțin performant decât Dimensity 1000, pentru majoritatea utilizatorilor acesta poate oferi o performanță destul de înaltă. Faptul că acest procesor are un modem 5G integrat în chipset asigură un cost de producție redus. Totuși, nu va fi compatibil cu rețele mmWave (non-standalone), deci vitezele pe 5G vor fi limitate, dar mai înalte decât pe 4G.

oneplus z

Spre diferență de modelele OnePlus 8, modelul OnePlus Z apare în fotografii neoficiale cu un perforaj central în display, cu panel fără curbură la margini și cu o ramă ceva mai groasă în jurul acestuia. Totuși, construcția din sticlă și aluminiu va fi similară cu ceea ce a livrat compania până în prezent. Probabil că nu ne putem aștepta la rezistență la apă și praf IP68, ca în cazul variantei 8 Pro și nici la un display cu refresh rate de 120 Hz.

Zvonurile vorbeau despre un panel la 90 Hz cu rezoluție Full HD+, similar în performanță cu cel de pe OnePlus 7T. Lansarea este lui OnePlus Z este așteptată cândva în cursul acestei veri.

(via Slashgear)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult