Un chelner robot preia comenzi, face cafea și servește clienții cu băuturi

27.05.2020
Un chelner robot preia comenzi, face cafea și servește clienții cu băuturi

După ce un bar din Spania a instalat un robot care servește bere, o cafenea din Coreea de Sud a venit cu o soluție și mai avansată – un chelner robot.

Chelnerul robot din cafeneaua din orașul Daejeon poate prepara 60 de tipuri de cafea, preia comenzi și duce băuturi la mesele clienților. Datorită lui, doar un angajat om este necesar pentru ca afacerea, care funcționează pe două etaje, să funcționeze, transmite Business Insider.

Robotul a fost creat de compania Vision Semicon împreună cu o instituție de cercetare a statului.

Dispozitivul folosește algoritmi pentru a se mișca autonom și găsește cele mai eficiente rute în ineteriorul cafenelei. Mesele sunt aranjate în așa fel încât să faciliteze folosirea roboților.

VEZI IMAGINILE DIN GALERIA FOTO

O comandă de șase băuturi este livrată în 7 minute.

Producătorii speră să livreze astfel de roboți pentru cel puțin 30 de cafenele. „Sunt îngrijorat pentru piața muncii, deoarece mulți dintre colegii mei lucrează part-time în cafenele și acești roboți vor înlocui oamenii”, a declarat Lee Chae-mi, un student în vârstă de 23 de ani.

În Europa, un bar din Sevilla, Spania, a instalat un robot care servește bere. „Barmanul” se numește Beer Cart și a devenit o atracție locală.

În Coreea de Sud au fost descoperite peste 11.000 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar 269 de persoane au murit din cauza bolii.

CITEȘTE ȘI:

Un robot a realizat un tablou care a fost vândut pentru 432.000 de dolari

Încă o experiență pentru CV-ul robotului Spot: a păzit oi în Noua Zeelandă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult