Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală

23.05.2020
Un robot care servește bere într-un bar a devenit o atracție locală

În perioada pandemiei, contactul dintre oameni este descurajat, iar un bar din Sevilla, Spania, a instalat un robot care servește bere. „Barmanul” se numește Beer Cart și a devenit o atracție locală.

Robotul se află în barul La Gitana Loca și servește la fel ca un om, ținând paharul de plastic înclinat pentru a nu face spumă. Pe măsură ce acesta se umple, Beer Cart îl îndreaptă, transmite Yahoo! News.

Deși a fost instalat în urmă cu câteva zile, „barmanul” neobișnuit a atras sute de clienți și curioși.

Barurile și cafenelele din Spania s-au deschis, dar trebuie să respecte reguli de igienă stricte și funcționează la capacitate redusă.

Alberto Martinez, patronul La Gitana Loca, a declarat că s-a gândit la robot înainte de pandemie, ca la o modalitate de a crește vânzările. Un pahar de bere vândut de Beer Cart costă 0,70 euro.

Beer Cart a fost dezvoltat de compania Macco Robotics și acceptă plăți contactless cu cardul.

Chiar dacă robotul atrage mulți clienți, restricțiile afectează veniturile barului, iar La Gitana Loca nu este profitabil în această perioadă. Doar 12 persoane pot sta la un moment dat pe terasa de afară.

Tot mai mulți roboți sunt utilizați în această perioadă. În Singapore, un „câine” robot Spot este folosit de autorități pentru a informa persoanele din parcuri că trebuie să păstreze distanța între ele.

CITEȘTE ȘI: Încă o experiență pentru CV-ul robotului Spot: a păzit oi în Noua Zeelandă

CITEȘTE ȘI: Peştele robot SoFi înoată ca unul real şi are carcasa realizată cu o imprimantă 3D

CITEȘTE ȘI: Robotul Sofia ne linişteşte. Iată de ce se tem oamenii de inteligenţa artificială

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult