AMD ar putea amâna lansarea gamei de procesoare Zen 3 pentru anul viitor

16.06.2020
AMD ar putea amâna lansarea gamei de procesoare Zen 3 pentru anul viitor

Lipsa competiției își spune cuvântul. După lansarea lipsită de strălucire a gamei de procesoare Intel „Rocket Lake”, răspunsul AMD este lansarea unor versiuni „XT” (cu frecvențe ușor mărite) ale procesoarelor Ry(Zen) din generația actuală, iar apoi, nimic până la finalul anului.

Deși informația apărută într-o publicație respectabilă din Asia apare cu titlul de zvon, performanțele neconvingătoare demonstrate cu oferta abia lansată de procesoare Intel dă greutate speculațiilor. Motivată și de dificultățile logistice și contracția pieței indusă de pandemia COVID-19, conducerea pare că a decis să ia o pauză, amânând pentru începutul anului viitor lansările importante de procesoare.

AMD Zen 3

Astfel, în noul plan AMD ar urma să dezvăluie gama de procesoare ZEN 3 în cadrul expoziției CES 2021, presupunând că aceasta va fi organizată conform calendarului obișnuit, în luna ianuarie 2021.

Punând lucrurile în perspectivă AMD deține deja în Europa 85% din cota de piață pe segmentul de consum, iar plăcile de bază B550 și A520 nici măcar nu au fost încă lansate. Altfel spus generația actuală de procesoare este mai puternică decât oricând, cu vânzări susținute și prognozate să rămână consistente și în perioada imediat următoare. În mod logic, AMD nu are de ce să renunțe la actuala gamă de procesoare, mai ales că acestea sunt fabricate folosind un proces deja matur și bine optimizat, deci, foarte profitabil. În plus, producătorii de plăci de bază continuă să aibă un nivel de vânzări susținut și sunt în plin proces de diversificare al inventarului curent.

De altfel, AMD a susținut de la bun început că următoarea generație de procesoare Ryze va sosi la sfârșitul anului 2020, așa că, de ce nu o lansare formală, urmată de lansarea în magazine în prima partea a anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult