Mate V: cum arată telefonul pliabil cu clapetă de la Huawei. Primele imagini

08.07.2020
Mate V: cum arată telefonul pliabil cu clapetă de la Huawei. Primele imagini

Zilele trecute aflam despre existența unui nou model de smartphone pliabil de la Huawei: Mate V. Compania a înregistrat deja această marcă pentru a o folosi în Europa, iar acum avem și un brevet care dezvăluie câteva detalii despre dispozitiv. Se pare că și Huawei pregătește un telefon pliabil cu clapetă, care să concureze pe segmentul de piață ocupat în prezent doar de Samsung Galaxy Z Flip și modelul Motorola RAZR.

Design-ul pentru Huawei Mate V a fost brevetat. Este un telefon cu clapetă

Brevetul a fost înregistrat la CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Acesta descrie un dispozitiv cu ecran pliabil de tip „clamshell”, cu un design extrem de similar cu cel al lui Galaxy Z Flip de la Samsung. Avem de a face cu un display înalt cu notch în partea de sus, iar la exterior pot fi observate camerele foto, cât și un spațiu care ar putea fi ocupat de un display foarte mic. Alte elemente de pe exterior ar fi un modul separat de cameră, probabil pentru blitz și un senzor 3D TOF, cât și butoanele de volum și butonul power.

Balamaua este extrem de similară cu ceea ce a folosit până acum Samsung pe telefoanele sale pliabile. Acesta Huawei Mate V ar fi primul model de telefon al producătorului chinez care ar folosi un ecran care se pliază spre interior. Mate X și Mate Xs au folosit ecrane pliabile la exterior, care puteau fi extinse pentru transforma telefoanele în tablete.

Hardware-ul intern este încă o enigmă

Nu știm însă ce hardware ar putea integra un model Mate V atât de compact. Având în vedere cât de subțiri sunt cele două părți ale telefonului, cel mai probabil, majoritatea spațiului va fi ocupat de acumulatori. Astfel, va fi necesar un procesor cât mai eficient din punct de vedere al consumului de energie, dar destul de puternic pentru a oferi o procesare foto de top.

Faptul că folosește un senzor 3D TOF sugerează că modulul de cameră va fi unul high-end, probabil comparabil cu ceea ce găsim pe dispozitivele Mate și P. Astfel, un procesor mid-range precum Kirin 820, probabil că nu se va ridica la nivelul așteptărilor. Un Kirin 990 ar fi însă prea vechi la lansare, în timp ce un Kirin 1000 ar putea să nu fie lansat prea curând, din cauza restricțiilor SUA. Singurele alternative ar putea fi soluții de la Qualcomm și MediaTek, parteneri cu care Huawei lucrează în prezent.

Lansarea lui Huawei Mate V ar putea avea loc în această toamnă, alături de noua serie de dispozitive Huawei Mate 40.

sursa: Tiger Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult