Tinder lansează opțiunea Face to Face, pentru sesiuni de video chat între utilizatorii rețelei de dating

09.07.2020
Tinder lansează opțiunea Face to Face, pentru sesiuni de video chat între utilizatorii rețelei de dating

Cu scopul declarat de a încuraja distanțarea socială pe timpul pandemiei COVID-19, Tinder activează în câteva țări opțiunea Face to Face, oferind utilizatorilor posibilitatea să participe la sesiuni de flirt prin video chat.

Anunțată de proprietarul Tinder Match Group printr-un comunicat de presă publicat încă din luna mai, vestea că aplicația de mobil va avea și opțiune de video chat a fost primită cu entuziasm de utilizatorii rețelei.

Disponibil deocamdată doar în modul one-on-one, suportul pentru live video este limitat în mod intenționat de administratorii platformei de dating, scopul fiind acela de a încuraja interacțiunile la distanță între utilizatori și nu proliferarea serviciilor de videochat în cadrul rețelei.

Încă aflată la etapa de testare, noua funcționalitate apare deocamdată doar pentru unii utilizatori din SUA, Brazilia, Australia, Spania, Italia, Franța, Vietnam, Indonezia, Coreea, Taiwan, Thailanda, Peru și Chile. În Statele Unite, doar membrii din Virginia, Illinois, Georgia și Colorado au acces la programul inițial de testare.

Prin ce diferă opțiunea Tinder Face to Face de video chat-ul pe alte platforme, gen Skype?

Care sunt diferențele dintre opțiunea Tinder Face to Face și apeluri video obișnuite? Pentru început, nu o vei putea folosi la întâmplare cu orice potrivire de profil Tinder, fiind nevoie ca ambele persoane să activeze mai întâi această opțiune. Aceasta nu este o setare care se activează universal. Va trebui să folosești icon-ul video pentru a deschide opțiunea de video chat, alegerea fiind valabilă doar pentru acea potrivire. Modul în care această funcționalitate este implementată pe Tinder, asigură că opțiunea aleasă nu este imediat vizibilă pentru cealaltă persoană. Doar dacă și cealaltă persoană face același gest, încercarea de a iniția un apel video Face to Face va reuși.

Odată pornite, sesiunile Face to Face vor putea fi oprite și blocate ulterior printr-o simplă apăsare de buton, dacă persoana descoperită la celălalt capăt nu se ridică la nivelul așteptărilor.

Tinder trasează și un set cu reguli de bază pe care ambele părți trebuie să le respecte atunci când începeți un apel Face to Face pentru prima dată cu cineva. La final, fiecare utilizator va avea posibilitatea să lase o impresie despre modul în care s-a desfășurat apelul video.

Deocamdată, nu există informații despre momentul la care Tinder va extinde opțiunea Face to Face și către restul utilizatorilor, administratorii rețele promițând doar că vor oferi detalii suplimentare în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult