Xiaomi a anulat Mi MIX Alpha. Lucrează în continuare la procesoare proprietare

11.08.2020
Xiaomi a anulat Mi MIX Alpha. Lucrează în continuare la procesoare proprietare

Anunțat în toamna anului trecut, Mi MIX Alpha a impresionat toată industria prin design-ul său extrem de neconvențional. Având însă în vedere faptul că acest model nu a ajuns încă pe piață, probabil că nimeni nu se mai aștepta ca acesta să fie lansat. Confirmarea oficială vine însă chiar de la CEO-ul companiei, care spune acum că Mi MIX Alpha nu va fi niciodată disponibil pentru cumpărare, însă un nou Xiaomi Mi MIX este în dezvoltare.

Mi MIX Alpha nu va mai fi lansat

Seria de dispozitive Mi MIX a încercat întotdeauna să aducă pe piață ecrane cât mai mari și neîntrerupte. De la originalul Mi MIX, cu ecran complet și cameră foto poziționată în partea de jos, până la Mi MIX 3, un telefon 5G cu slider, Xiaomi a tot experimentat cu această serie.

Mi MIX Alpha propunea însă ceva greu de crezut că poate fi adus pe piață la un preț accesibil: un telefon „îmbrăcat” pe toate părțile în ecran. Acesta nu avea butoane fizice, ci doar virtuale și avea ecran de jur împrejur, cu o singură bandă neagră, sub camera foto, care îl întrerupea.

Lei Jun, CEO-ul Xiaomi, a publicat pe Weibo răspunsurile la câteva întrebări frecvente pe care le primește, cu ocazia aniversării a 10 ani de la fondarea companiei. Acesta spune că un nou dispozitiv Mi MIX este în dezvoltare și că această serie va fi întotdeauna folosită pentru a demonstra cele mai noi tehnologii. Totuși, momentan un Mi MIX este departe de a fi prezentat.

Un procesor Xiaomi este în continuare în dezvoltare

Pe lângă anularea Mi MIX Alpha, Jun a mai menționat și faptul că Xiaomi încă lucrează la dezvoltarea de chipset-uri proprietare din seria Surge. Proiectul este încă în dezvoltare, însă problemele pe care echipa de cercetare le-a întâlnit între timp au dus la amânarea lansării unor dispozitive care să le integreze. Având în vedere că din ce în ce mai multe companii caută alternative la chipset-urile Qualcomm, nu ar trebui să ne surprindă dacă în următorii câțiva ani, multe dintre companiile care produc smartphone-uri vor veni și cu procesoare proprietare, la fel ca Apple, Samsung și Huawei.

sursa: 0

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult