Huawei Mate 40 Pro depistat în mâinile unui utilizator. Vine cu schimbări majore

28.09.2020
Huawei Mate 40 Pro depistat în mâinile unui utilizator. Vine cu schimbări majore

Compania Huawei nu pare să se afle într-o poziție tocmai favorabilă pe piața de electronice, întâlnind blocaje din partea autorităților SUA la tot pasul. Ba mai mult, centrul său de cercetare și dezvoltare a luat foc în urmă cu doar câteva zile. Totuși, Huawei Mate 40 Pro, următorul său smartphone high-end, este programat să fie lansat în viitorul apropiat. Acum vedem și primele imagini realie cu dispozitivul, acesta fiind deja în teste în China.

Huawei Mate 40 Pro este testat pe străzile din China

Nu este prima dată când vedem un dispozitiv Huawei într-un clip video înainte de anunțul oficial. Și în cazul lansărilor trecute, angajații companiei au testat telefoanele din seriile P și Mate în mijloace de transport în comun, iar de data aceasta, vedem Huawei Mate 40 Pro într-un metrou din China. Este însă greu de observat care va fi design-ul final al dispozitivului, întrucât acesta este protejat cu o husă de protecție care îi ascunde multe dintre componente.

Totuși, putem observa câteva lucruri interesante. În primul rând, putem vedea că Huawei nu a renunțat la curbura extremă a display-ului. Mate 30 Pro a venit cu un ecran „cascadă”, iar Mate 40 Pro va continua tradiția. Totuși, este evidentă o îmbunătățire majoră: pe laterala din dreapta, telefonul are un buton power și butoane de volum fizice. Anul trecut, compania a obligat utilizatorii să se bazeze pe butoane virtuale pe laterala ecranului, care nu funcționau la fel de bine cum sperau inginerii Huawei.

Un al element nou pare să fie decupajul din ecran. În locul sistemului de autentificare facială cu infraroșu poziționat central într-un „notch”, ca la iPhone, Mate 40 Pro pare să folosească un decupaj în ecran similar cu cu cel de pe Huawei P40 Pro. Este vorba despre o perforare în formă de pastilă în colțul din stânga-sus, unde este poziționată camera frontală și restul de senzori necesari recunoașterii faciale. Este posibil însă ca sistemul cu laser să fie înlocuit cu unul diferit.

Va fi disponibil în cantități limitate

Huawei Mate 40 Pro va fi modelul de top al companiei pentru anul 2020 și va fi cel care va integra ultimul procesor high-end produs de divizia HiSilicon pentru perioada următoare. Kirin 9000 5G va beneficia de procesul de fabricație pe 5nm de la TSMC, producătorul taiwanez livrând ultimele comenzi ale Huawei pe data de 14 septembrie. Se zvonește că Huawei are la dispoziție doar 8,8 milioane de procesoare Kirin 9000 5G, lucru care va duce la o disponibilitate limitată a lui Huawei Mate 40 Pro în China și la o lansare întârziată până în 2020 în Europa.

sursa: Sparrow News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult