TSMC nu va mai livra cipuri către Huawei. Ultimele comenzi vor fi livrate în septembrie

18.07.2020
TSMC nu va mai livra cipuri către Huawei. Ultimele comenzi vor fi livrate în septembrie

TSMC, unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume și furnizorul principal al Huawei, a confirmat că nu va mai onora comenzi pentru compania chineză. Această confirmare vine la două luni după ce autoritățile SUA au anunțat că vor impune noi restricții asupra anumitor companii din China, dintre care Huawei este ținta principală, pentru a nu mai putea colabora nici cu companii din alte țări care folosesc tehnologii americane.

TSMC va trebui să renunțe la Huawei, cel mai mare client al său

TSMC deja nu mai acceptă noi comenzi de procesoare de la compania chineză. Producătorul taiwanez va onora pentru Huawei doar comenzile deja făcute, care vor fi livrate până în luna septembrie, pe data de 14, data limită de după noile restricții SUA. Se presupune însă că Huawei a anticipat aceste măsuri ale americanilor și că și-a strâns (din nou) stocuri de cipuri care să îi ajungă o perioadă destul de lungă de acum înainte.

Totuși, Huawei va trebui să găsească o metodă alternativă de a produce noi cipuri pentru smartphone-uri, dar și pentru echipamentele sale telecom. Restricțiile SUA nu mai permit companiei să cumpere cipuri de la oricare companie care folosește un anumit procent de tehnologie americană în design sau în procesul de fabricație. Astfel, identificarea unui partener care să poată să producă astfel de cipuri s-ar putea dovedi a fi complicată.

Reprezentanții TSMC spun că vor găsi noi clienți care să acopere „gaura” din producția sa. Totuși, afacerile companiei vor fi cu siguranță afectate. În 2019, Huawei a fost cel mai mare client TSMC, comenzile făcute de compania chineză reprezentând 23% din veniturile producătorului taiwanez. Conform proiecțiilor TSMC, în 2020 compania se așteaptă la o creștere cu 20% față de anul trecut în perioada iulie-septembrie. Este posibil ca aceste comenzi în plus să vină din partea Apple, care se pregătește de lansarea seriei iPhone 12 cu noi cipuri Apple A14 pe 5nm produse de TSMC.

sursa: Anandtech

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult