Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând

30.09.2020
Paramedicii în jet pack ar putea fi o realitate în curând
Foto: GNAAS

Un sistem jet pack a fost testat, pentru a fi folosit de paramedici, de către Great North Air Ambulance Service (GNAAS) din Marea Britanie.

Un specialist echipat cu această tehnologie ar putea ajunge rapid în locuri greu accesibile pentru vehicule sau pietoni.

Citește și: Un om în jet pack a zburat în apropiere de avioane comerciale deasupra unui oraș

Experimentul a avut loc în Lake District după un an de discuții între GNAAS și producătorul jet pack-ului, Gravity Industries, transmite BBC.

Ideea i-a venit lui Andy Mawson, directorul de operațiuni al organizației medicale. Potrivit lui, un paramedic „zburător” poate ajunge în 90 de secunde acolo unde se ajunge în 30 de minute pe jos.

Medicii în jet pack ar putea ajunge primii la pacienții în stare gravă

„L-am văzut acum (n.e. – echipamentul) și este, sincer vorbind, minunat”, a spus Mawson.

Zborul a fost efectuat de Richard Browning, fondatorul Gravity Industries. Costumul are cinci motoare, două mai mici la fiecare mână și unul mai mare în spate. Sistemul este controlat prin mișcarea mâinilor.

 

View this post on Instagram

 

Mountain paramedic trials! Live on GravityIndustries YouTube link in bio! @richardmbrowning @gnairambulance @roguestatemedia @jettisam @bbcbreakfast

A post shared by Gravity Industries (@takeongravity) on


Potrivit lui Browning, ideea este ca paramedicul în jet pack să ajungă rapid la pacienții în stare gravă și să acorde primul ajutor urgent (sedative, defibrilație etc.) până când ajung ceilalți specialiști.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult