Un om în jetpack a zburat în apropiere de avioane comerciale deasupra unui oraș

02.09.2020
Un om în jetpack a zburat în apropiere de avioane comerciale deasupra unui oraș
Foto: Captură din video

Un pilot al companiei aeriene American Airlines a raportat către turnul de control faptul că un „tip în jetpack” a zburat alături de aeronava sa.

Incidentul s-a petrecut la o altitudine de aproximativ 900 de metri, în apropiere de Los Angeles International Airport, transmite UPI.

„Turn, American 1997, tocmai am trecut de un tip în jetpack”, a transmis pilotul aeronavei. Aparatul de zbor misterios a fost observat și de un al doilea pilot, dintr-un alt avion, potrivit FOX11.

Citește și: Aterizare spectaculoasă făcută în munți de un avion militar Rafale | VIDEO

Persoana în jetpack a fost întâlnită de cursa American Airlines la 16 km de aeroport. Dispozitivul s-a apropiat la o distanță de doar 300 de metri de avion, potrivit pilotului.

Astfel de incidente au mai fost raportate, dar nu la altitudini atât de mari. Federal Aviation Administration (FAA) a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz. Pilotul de jetpack este căutat de Los Angeles Police Department și FBI.

Aceste aparate au nevoie de permisiune pentru a zbura

Deocamdată, nimeni nu a susținut că a zburat cu un jetpack peste Los Angeles. Nu este exclusă nici posibilitatea unei cascadorii realizate în scopuri de marketing.

Aceste aparate de zbor sunt considerate „aeronave” de către FAA și au nevoie de permisiune și autorizație pentru a zbura.

Citește și: Manualele pentru noul avion Air Force One al lui Trump costă aproape cât un F-35

Un astfel de jetpack a făcut istorie în 2008 când a fost folosit de Yves Rossy (foto) pentru traversarea Canalului Mânecii. Modelul dezvoltat de elvețian are o anvergură a aripilor de 2,4 metri și poate atinge o viteză maximă de peste 200 km/h.

Un alt incident ciudat în care a fost implicat un avion s-a petrecut recent în Rusia. O aeronavă de pasageri a trebuit să își amâne aterizarea după ce piloții au văzut un urs pe pista aeroportului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult