Brandul Vivo vine oficial în Europa! X51 5G cu cameră gimbal este primul model lansat

21.10.2020
Brandul Vivo vine oficial în Europa! X51 5G cu cameră gimbal este primul model lansat

Vivo, unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din China, și unul dintre cei mai inovatori de pe piață, își lansează oficial produsele și în Europa. Se pare că pentru început, șase țări vor primi telefoanele companiei oficial în magazine, iar în timp, acestea vor fi disponibile și în altele. Primul model Vivo care ajunge pe piața vestică este X51 5G, o versiune nouă, adaptată la noile regiuni ale variantei X50 Pro, telefonul cu cameră cu stabilizare gimbal.

Vivo X51 5G este primul telefon al brandului care vine oficial în Europa

Primele țări în care Vivo se extinde în Europa sunt Marea Britanie, Germania, Polonia, Spania, Franța și Italia. Având însă în vedere strategiile Xiaomi și Oppo din ultimii ani, probabil că într-un an sau maximum doi, Vivo va ajunge și în România, întrucât acestea au fost țările în care s-au lansat prima dată și aceste branduri.

Modelul X51 5G nu prezintă diferențe la nivel hardware față de modelul original. Acesta este livrat cu un panel OLED de 6,56” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate de 90 Hz. Procesorul care stă la baza lui este un Qualcomm 765G și este livrat într-o configurație cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Acumulatorul de 4.315 mAh se încarcă la putere de 33W, iar telefonul este livrat cu Android 10, care va primi update la Android 11 foarte curând.

Camerele sunt însă foarte importante pe acest dispozitiv, fiind singurul de pe piață cu obiectiv stabilizat folosind tehnologie „gimbal”. Senzorul principal de 48 megapixeli f/1.6 va fi și cel care va oferi un mod nocturn îmbunătățit, cât și filmare 4K la 60 de cadre pe secundă stabilizată. Telefonul mai include și alte camere, mai puțin performante. Vorbim despre un senzor de 8 megapixeli pentru camera ultra-wide, un senzor de 8 megapixeli cu obiectiv periscopic pentru zoom 5x și un zoom 2x intermediar de 13 megapixeli. Camera frontală are rezoluție de 32 megapixeli.

vivo-x51-5g2

Software-ul este însă cea mai mare diferență dintre Vivo X51 5G și Vivo X50 Pro. FunTouch OS a fost modificat pentru piața din Europa pentru a fi mai degrabă similar cu Android-ul nepersonalizat. În China, Vivo oferă un software inspirat mai degrabă de iOS. Compania promite suport pe termen lung pentru acest model, cu trei ani de actualizări de securitate Google.

Momentan a fost anunțat oficial doar prețul pentru Marea Britanie, care este de 750 de lire sterline. Probabil că și în Europa va veni tot la un preț similar în euro (800-850).

Urmează și alte modele mai ieftine

Pe lângă Vivo X51 5G, compania chineză pregătește și lansarea modelelor mid-range tradiționale precum Vivo Y70 și Y20s, modele mai vechi, alături de un model nou entry-level: Y11s, cu chipset Snapdragon 460 și ecran HD+. Cu lansarea Vivo în Europa, BBK Electronics, compania mamă, va avea acum o prezență completă pe această piață, după lansările OnePlus, OPPO și Realme în anii precedenți.

surse: Android Authority, GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult