Vivo X50 Pro, telefonul cu stabilizare gimbal: specificații hardware, preț și imagini noi

28.05.2020
Vivo X50 Pro, telefonul cu stabilizare gimbal: specificații hardware, preț și imagini noi

Vivo X50 Pro va debuta săptămâna viitoare în China și promite un sistem de camere cu tehnologie complet nouă. Totuși, până acum doar aveam la îndemână doar speculații referitoare la componentele interne alte telefonului. Un nou leak dezvăluie însă întreaga listă de specificații hardware ale lui Vivo X50 Pro, confirmând astfel că nu avem de a face cu un adevărat „flagship”, ci un un model cu o configurație mai modestă, concentrat în special pe camera foto.

Vivo X50 Pro nu are specificații de „flagship”, dar vine echipat cu 5G

De-a lungul timpului, Vivo a demonstrat că poate să fie la zi cu tehnologia, de multe ori fiind chiar un pionier în domeniu. Modelul X21 UD a fost primul smartphone cu senzor de amprentă sub ecran, în timp ce telefoanele sale NEX au fost primele cu sisteme de cameră retractabile. Astfel, faptul că prima cameră cu stabilizare „gimbal” de pe un telefon va fi pe modelul Vivo X50 Pro nu este tocmai surprinzător.

De altfel, nici alegerea unui chipset de medie nu este tocmai o noutate. Vivo rareori lansează telefoane echipate cu procesoare de top. Compania se concentrează în special pe păstrarea unui preț accesibil, în ciuda faptului că inovează la alte capitole. Din acest motiv, Vivo X50 Pro pare să folosească procesorul Snapdragon 765G, echipat cu modem 5G și antene compatibile.

vivo X50 pro specificații

Configurația este completată de 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare, un acumulator de 4.315 mAh și un display OLED de 6,56” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate de 90 Hz. Camera foto frontală de 32 megapixeli este de tip „punchhole”, în colțul din stânga-sus al ecranului.

Desigur, camera foto principală este cel mai important subiect, iar lista nouă de specificații sugerează că nu avem de a face cu un senzor Samsung GN1, cum se zvonea inițial, ci cu un Sony IMX598. Acesta are rezoluție de 48 megapixeli și noul sistem de stabilizare și vine „la pachet” cu alte trei camere. O cameră cu zoom periscopic de 8 megapixeli, o cameră cu zoom 2x de 13 megapixeli și o cameră ultra-wide de 8 megapixeli.

Vivo X50 Pro Specificații

  • Display: 6,56”, FHD+ (2.376 x 1.080 pixeli), 90 Hz
  • Procesor: Snapdragon 765G (octa-core, 7nm)
  • RAM: 8 GB
  • Stocare: 128/256 GB
  • Cameră: 48 MP, stabilizare gimbal + 8 MP zoom periscopic + 8MP ultra-wide + 13 MP zoom 2x
  • Cameră frontală: 32 MP
  • Baterie: 4.315 mAh, încărcare rapidă la 33 W
  • Conectivitate: 5G
  • Dimensiuni: 162,3 x 77,2 x 8,9 mm
  • Greutate: 199 g
  • Altele: amprentă în ecran, NFC

Cât va costa noul smartphone Vivo

Primele informații despre prețul acestui model sunt încurajatoare. Telefonul este așteptat să intre pe piața din China la 3.998 yuan, preț echivalent cu 500 de euro. Astfel, la jumătate din prețul unui flagship, primești o nouă tehnologie de stabilizare pentru cameră, care ar putea să întreacă în performanță în anumite situații alternativele. Cel mai probabil, acest preț va fi pentru modelul Vivo X50 Pro de bază, cu 128 GB stocare.

(via GSM Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult