O mamă susține că a „mirosit” faptul că fetița ei are cancer

30.10.2020
O mamă susține că a „mirosit” faptul că fetița ei are cancer
Foto: Pixabay

O mamă din Scoția susține că a „mirosit” faptul că fiica ei are leucemie, cu mult timp înainte ca medicii să pună diagnosticul.

Se știe despre câini și alte animale că au capacitatea de a detecta, prin miros, bolile sau despre șobolanii care ajută la deminarea de terenuri în Africa. În Finlanda câinii sunt deja folosiți pentru a depista bolnavii de COVID-19, iar organizația APOPO găsește mine folosind rozătoare.

Cercetările arată că și unii oameni au capacitatea de a simți boli.

Sharon Mac Allister a scris pe Facebook că a simțit că fiica ei avea un miros familiar. Femeia susține că la fel mirosea o femeie bolnavă de cancer pe care a întâlnit-o în trecut. Îngrijoară, mama și-a dus fiica la analize, mai ales că fata acuza dureri puternice de spate.

Medicii au pus inițial, în 2018, un diagnostic greșit. Au susținut că durerile erau provocate de greutatea fetei, care era supraponderală. Cum problema nu s-a rezolvat, fetița, Kianne, a fost dusă și la alte analize. Abia în februarie 2019 medicii au pus diagnosticul de leucemie. Între timp, fetiția de opt ani și-a pierdut abilitatea de a merge și reflexele, iar chimioterapia i-a transformat viața într-un calvar.

Sharon a descris în detaliu tot coșmarul prin care familia ei a trecut și încă trece. Mai mult, femeia a publicat imagini greu de privit cu fetița, pentru a încuraja oamenii să doneze bani organizațiilor care caută tratamente pentru cancerul la copii.

Oamenii pot simți și alte boli, pe lângă cancer

Potrivit unui articol publicat în National Geographic, unii oameni au capacitatea de a mirosi bolile. Publicația a descris cazul unei femei, tot din Scoția, care simte boala Parkinson doar mirosind tricourile purtate de cei afectați de ea.

De altfel, cercetătorii din domeniu știu că bolile au mirosuri diferite. De exemplu, diabetul poate face ca urina să miroase a mere stricate, iar febra tifoidă face ca transpirația bolnavilor să aibă miros de pâine coaptă. Dacă aceste mirosuri sunt tolerabile, nu același lucru se poate spune despre cel generat de febra galbenă, care este similar cu cel din abatoare.

Sursa: 7news.com.au

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult