Telefonul cu ecran rulabil OPPO X1 2021 apare într-un video hands-on

18.11.2020
Telefonul cu ecran rulabil OPPO X1 2021 apare într-un video hands-on

Mai aproape de lansare decât se credea, telefonul cu ecran rulabil OPPO X1 2021 există și poate fi admirat într-un video hands-on.

Anunțat la scenă deschisă, într-un eveniment de prezentare cu public ținut în China, OPPO X1 2021 ar putea fi un competitor redutabil pentru Galaxy Z Fold 2 și alte modele smartphone cu ecran pliabil.

OPPO X 2021, aproape gata pentru producția de serie

În loc să plieze ecranul prin îndoire, după exemplul unui carnețel de notițe, OPPO X1 2021 permite dintr-o simplă apăsare de buton creșterea cu peste 30% a lățimii ecranului. Astfel, de la o diagonală de 6.7 inch putem ajunge la 7.4 inch, telefonul devenind o mini-tabletă pe care putem interacționa mult mai confortabil cu aplicațiile preferate.

Totul se face fără compromisuri evidente, ecranul ascuns prin rularea într-un compartiment ascuns la partea din spate a telefonului apărând fără cute sau variații de planeitate. Practic, OPPO X1 2021 apare ca un smartphone convențional cu design full-screen și ecran cu margini curbate. Privit din spate, telefonul este perfect plat, carcasa împărțită în două segmente glisând pur și simplu pe direcție orizontală.

Venind să demonteze orice speculații privind capacitatea companiei de a livra un produs real, Oppo a demonstrat ceea ce pare a fi un prototip funcțional OPPO X1 2021.

În imagini putem vedea și viitoarea interfață Android, care se poate ajusta odată cu ecranul, fără o tranziție bruscă între cele două moduri de afișare. La fel se întâmplă și cu redarea clipurilor video, imaginea fiind ajustată automat pentru noua dimensiune de ecran. În acest caz, utilizatorii vor putea opta între vizionarea cu benzi negre pe orizontală și decuparea automată a imaginii, pentru a umple suprafața de afișare disponiblă.

Lăsând la o parte prezentarea video făcută cu un jurnalist suspect de cooperant, față de intențiile producătorului pentru demonstrarea noului smartphone în cel mai pozitiv mod cu putință, s-ar părea că Oppo nu este prea departe de momentul începerii producției de serie, în vederea unei lansări oficiale în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult